Lammestek, kantarell- og potetgrateng med sjysaus
Elin Larsen
Elin Larsen
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1/3 ts kanel, malt
  • 1/2 ts spisskummen, frø
  • 1/2 ts stjerneanis, malt
  • 1/2 ts korianderfrø
  • 1/2 ts fennikelfrø
  • 2 hele nellikspiker
  • 1/2 ts kardemommekjerner
  • ½ ts hot chili flakes
  • 8 sorte pepperkorn
  • 2 ts Maldon havsalt, røkt
  • neve finhakket timian
  • 10 fedd hvitløk puttes inn i steken + rosmarin
  • 1 dl appelsinsaft
  • 1 ss honning
  • 2, 5 kg utbenet marinert lammelår
  • 10 fedd hvitløk
  • 2 appelsiner, i båter
  • 1 sitron, i båter
  • 2- 3 dl Jacobs lammekraft
  • 800 gram mandelpotet, skrubbet og skivet
  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss smør + oliven olje
  • 3-4 små sjalottløk (50 gram), finhakket
  • 10-12 fedd (40 g) hvitløksconfit (har du ikke confit bruk 3-4 ferske fedd)
  • 80 gram jordskokk, grovhakket
  • 1 pk tørket kantarell, (30 gram)
  • + en neve fersk timian, sitronsaft, salt og pepper
  • 50 gram engelsk cheddar, revet
  • ½-1 ts malt stjerneanis
  • 1-3 ss brunt farin
  • salt og nykvernet pepper

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.