Lammecarré med nøttedigg
galinamalina
galinamalina

Lammecarré med nøttedigg

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • INGREDIENSER
  • 4 PORSJONER
  • 1,5 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 8 stk persillerot
  • 8 stk plommer, gjerne røde
  • 1 ss olje
  • 1 ss flytende honning
  •  
  • Nøttedigg
  • 3 ss virgin olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 20 blad frisk basilikum
  • 30 g valnøttkjerner

Instruksjoner

    SLIK GJØR DU

    1. Ha på salt og pepper på kjøttet og brun det godt på alle sider i en stekepanne. Legg det over i en langpanne.

    2. Skrell persillerøtter med potetskreller og del dem i to. Del plommer i to og fjern steinene. Legg persillerøttene og de halve plommene i en bolle med olje og honning. Vend det sammen og legg det på siden av lammekjøttet i langpanna.

    3. Stikk et steketermometer i lammecarreen og stek på 200 °C i ca. 20 minutter. Ta ut kjøttet når termometeret viser 60 °C kjernetemperatur. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter.

    4. Mens kjøtt og grønnsaker steker lager du nøttedigg. Ha olivenolje, finhakket hvitløk, basilikum og valnøtter i en liten gryte. Rør mens du varmer opp til den er lun.

    5. Skjær carreen i porsjonsstykker og server med nøttedigg og nykokte mandelpoteter.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.