Legg laksen i en annen ildfast form, (det er lurt å tilpasse formene slik at begge to går inn i stekeovnen samtidig) ringle olje over laksen, ha på zest og presset sitron, salt og finhakket chili
Jeg stekte de på medium/høy varme i smør til de var gjennomstekte. Nå kommer det ukens andre middagstips med laks siden jeg kjøpte en pakke med fire fileter
4 laksefileter0,5 dl hakket dill0,5 dl hakket basilikum0,5 dl hakket gressløk1 dl strøbrød1 ss dijonsennep1 dl rapsolje8 poteter1 pastinakk2 gulrøtter0,5 kålrotSaus. 3 dl tyrkisk yoghurt150 g fetaostSkrell røttene og skjær i staverBland med 2 ss av oljen, og krydre med salt og pepperLegg på en stekeplate og stek på 225 grader i 30 minutterBland urter med strøbrød, sennep og resten av oljenKrydre laksefiletene med salt og pepper, og fordel urteblandingen overStek fisken i ovnen i ca 7 minutterBland fetaost og yoghurt, smak til med salt og pepper, og server ved siden av 4 laksefilet
Ha laksefileene i ildfastform, med litt olivenolje i bunn. Sett ovnen på 200 grader. Ha så opp i grønnsaker og mandler og stek på middels varme i 10 min
Retten er lettvint å lage og det at den også er supersunn blir en fin bonus på toppen. Karri og cayennepepper gjør denne laksemiddagen spennende og gir masse god smak
Fordelen ved å ha en kjæreste som liker å lage mat er at han finner nye måter å tilberede ting på. Her om dagen sa jeg «blææ, vil ikke ha laks» i en skikkelig barnslig tone da samboer spurte om jeg ville ha fisk til middag
Denne forretten ble jeg servert på en bedre middag jeg hadde i Wien tidligere i vår, og kombinasjonen laks, avokado og cayennepepper var så utrolig god
I dag kommer oppskrift på en nydelig laksemiddag. ) For deg som ikke er superglad i fisk, men som ønsker å få med seg alle de gode næringsstoffene og fettsyrene du får gjennom laks, så prøv denne
Smør på ett godt lag med pesto pålaksefiletene. Pesto kan du selvsagt lage selv, men hvis det skal gå fort unna er det helt greit med ferdig pesto på glass
Nå elsker jeg salt og røyksmak og synes røykelaks er triste greier om den blir for tam i smaken, så neste gang skal jeg ha enda mer salt på, selv om de mengdene jeg skriver her i bloggen er litt i overkant av det som blir anbefalt i de fleste oppskrifter
Marinert laks servert med en deilig søtpotetblanding. Etter at jeg prøvde å marinere laks og andre råvarer med soyasaus er jeg blitt frelst, for gurimalla så digg det blir
koteletter (oppskrift på dette kommer på torsdag), eller til festmat som f. Ovnsbakte rotgrønnsaker er skikkelig bra høstmat…rotgrønnsakene er i sesong og så smaker de inmari godt og passer til både hverdags til f
Dette er en enkel, men vanvittig smakfull middag av laks toppet med frisk persille og revet parmesan, liggende på en seng av cremet og finsnittet fennikel, kål og løk
Laksa trenger ikke på noen måte å være brennsterk, de gangene jeg har fått servert laksa har den snarere vært behagelig krydret og ofte langt mildere enn det curryene jeg har spist i årenes løp
Snitt laksefilêtenpå midten og fyll godt med kremosten. Først og fremst må eg sei tusen hjertelig takk til alle som har stemt på meg i VIXEN Blog Awards
Legg pålaksefilet, krydre med litt salt, dryss over litt persille og skvis over litt sitronsaft. Ett glass med kald hvitvin, smaker like godt på tirsdag, som på lørdag
) minste mann på 11 mnd slukte maten med stor iver. 4 laksefileter 2 Ss smør 1/2 løk 2 Ss hvetemel 3 dl fiskebuljong 2 dl melk 100g baconost 4 Ss hakket bladpersille salt og pepper ( jeg droppet ekstra salt siden minsten skulle spise). hell sausen over fisken og stek den midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.