Det var lenge siden jeg lagde wok, og det smakte som vanlig helt nydelig.
Oppskrift: (2-3 porsjoner)
680 g
kylling
1 brokkoli
1/2 blomkål
1/2 rød
paprika
1/2 gul
paprika
1/2 boks
minimais
1 boks
vannkastanjer
En neve cashewnøtter
2 ss
soyasaus
Krydder: curry, paprikapulver, salt, pepper, hvitløkspulver og en klype kanel
Skjær kylling i mindre biter og stek til gjennomstekt, ha deretter i grønnsakene – fra de hardeste til de mykeste. Smak til med krydder og soyasaus, og ha over cashewnøtter helt til slutt.
Nå er både lader og minnekort på plass=) Første oppskrift ut med det gode gamle kamera, er denne digge hverdagswoken med en kremet karri- og tomat-saus
Ha i foodprocessor/blender/stavmikser, sammen med koriander, kafirlimeblader, tomatpurè, grillet paprika, chili (med eller uten frø, frø gir sterkere curry) skrellet ingefær i biter, hvitløk hakket, olivenolje, fiskesaus, sesaolje og soyasaus
Fortsett med kokosmelk, soya saus, vann og koriander. Slik lager jeg thai med min sterke curry paste. Årsaken er at fett er med på fremme smak, er du redd for kalorier må du spise mindre eller trene mer *_*
Krydre litt med salt og pepper. Lag et snitt i hver tomat med en skarp kniv. Curry betyr gryterett og trenger ikke nødvendigvis å inneholde krydderet karri
Her har jeg laget suppe medcurrysmak, laks og litt grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet. Jeg har muligens en tendens til å favorisere retter med chili og det kan ikke nevnes for sjeldent at du kan tilpasse det dine og familiens behov
En sterk og god rett med mye smak. I en dyp panne har du i litt olje og tilsetter curry paste og tomatpure, bland godt og la surre mens du rører i et par minutter
Bland krydderblandingen sammen med ingefær- og chilimosen og tilsett paprikapulver og gurkemeie. Fres krydderpastaen i en middelsstor/stor gryte med litt klaret smør eller olje
Slik gjør du I en dyp panne har du i litt olje og tilsetter curry paste og tomatpure, bland godt og la surre mens du rører i et par minutter Kutt kyllingen i biter og ha dem i en panne med olje på middels varme
Jeg liker å starte uka med en sunn og god middag. Smak til med sausene. Skjær kyllingen i passe store biter og krydre dem litt før du steiker dem i panna på høy varme
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.