4 kreolsk ørret (ferdigmarinert). Heisann. Vi hadde ørret med kremet spaghetti, erter og brokkoli til middag i dag, men det rakk jeg aldri å ta bilde av så jeg har hentet frem en deilig middag fra arkivet
For evig mange år siden var det en Kreolsk restaurant i Bergen, der var vel min aller første smaksvekker, det var mat som var totalt forskjellig fra Norsk tradisjons mat, jeg var bergtatt og dypt forelsket etter første bit
Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt. 1/3 av rekene pilles og settes til side. Skallet has sammen med de upillede rekene i en gryte hvor man har varmet opp 4–5 ss olivenolje til den er rykende varm
retter som kreolsk kyllingpasta eller kreolerpiroger, blande med smeltet smør og helle over popcorn, blande med mel og vende inn strimler av kyllingfilet som så friteres eller stekes, bruke til smaksetting av potetmos (gjerne med biter av grillet paprika) osv osv
Kreolsk krydderblanding. 2-3 ts kreolsk krydderblanding. 2-3 ts kreolsk krydderblanding. Denne retten tilberedes vanligvis med kylling, men vi hadde rester etter kalkunfilet, og brukte det istedet
Nydelig kreolsk kyllinggryte fra yndlingskokeboken min "Helt Naturlig Mat" av René Zografos. Vi var på økologisk matfestival og fikk tak i kylling fra Stange
Her i huset er vi ikke flinke nok til å lage sjømat. Grunnen er nok at vi har blitt utsatt for veldig mange retter som har smakt veldig lite opp gjennom veldig mange år
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.