3 dl
vaniljekrem og marengs av to eggehviter, som fyll i paien.
250 g
hvetemel, 200 g smør, 90 g melis 1 egg, pluss litt mel til å bake ut. Bland det tørre i en kjøkkenmaskin eller for hånd og rør i egget til slutt. La deigen stå kaldt i kjøleskap minst en halv time. Kle en paiform med tre fjerdedeler av deigen, og prikk bunnen med en gaffel. Jeg strødde over et tynt lag med havregryn. Det absorberer væske som siver ut av bærene. Forstek midt i ovnen ved 180 gader i ti minutter.
Vi lå på bakken, gjerne med ei skål sukker, slikket dyppet og tygde. I helga laget jeg en dressing til en enkel salat som skulle spises sammen med ferske reker
Dette er en søt og god eplekake, medmarengslokkog hjemmelaget vaniljekrem på toppen. Ta kjelen av platen og hell litt av melka i bollen med eggeplommer
Ha i en kasserolle sammen med melk og fløte og varm på middels varme. Om du bruker vaniljesukkeri stedet for vaniljestang tilsettes det i eggene sammen med melisen
Og jeg tenkte jeg skulle dele den aller, aller beste med dere her nå. I den anledning disket jeg opp med et par nye oppskrifter, blant annet et par som kunne hjelpe til med å døyve søtsuget litt
Jeg og tre av mine fire barn simpelthen ELSKER sauerkraut og jeg har flere liter ferdig fermentert/melkesyregjærede grønnsaker stående i kjøleskapet som vi gnafser litt på hver eneste dag, og da aller helst i forbindelse med et måltid
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.