Avkjøl på rist. 1. Visp egg og sukker lett og ha i skummet kullturmelk, men hold igjen 1/2 dl. 2. Bland inn vekselsvis det tørre, vann, melk og smeltet smør
Etter å ha lagd vafler med både frukt og grønt, juice og brus, rømme, fløte, kefir, yoghurt, hvetemel, speltmel, havregryn osv…, tør jeg påstå akkurat dette
Jeg kjørte en tur bortom Hydro Husnes utfyllinga og tok noen kast før komlemiddagen skulle lages. Så var det bort og bunkre båten, var nede på ca halv tank, og den var ikke engang heilt full når jeg kjøpte den
La stå litt på benken før det steikes nydelig vaffler. Bak på en rekke ferdigprodukter kan en lese at de inneholder vegetabilsk fett/olje, og mange tenker at det er jo sundt
mai i år på Kristi Himmelfart. mai faller på en helgedag. Etterpå er det taler og leker for barna. På mange måter føler jeg at det er enda litt mere stas å feire nasjonaldagen vår her nede, for nordmenn som ikke kan være hjemme i Norge denne dagen utvikler en helt spesiell patriotisme og gamle tradisjoner holdes i live
Denne oppskriften her ligner veldig på den oppskriften som brukes på Sjømannskirken i København, men med litt mindre smør og sukker, og litt mere melk/vann
Må ikke vente for lenge til neste komlemiddag. La de koke så lenge det står på pakken, vanligvis 30-40 minutter, avhengig av størrelsen. Mens komlene koker skjær baconet i tykke skiver, 1/2-3/4 cm eller så, og stek dem på middels varme
Siden det er den store vaffeldagen idag, så deler jeg her to oppskrifter på vafler. Den andre oppskriften lenger ned her, er på lavkarbovafler, for de som vil ha det
Det må jeg jo selvfølgelig være med på, nystekte vafler er noe av det beste jeg vet. Jeg prøvde vaflene med både brunost, med jordbærsyltetøy og rømme, og helt enkle uten noe pålegg og kan gå god at disse ble velsmakende uansett topping
Lørdag ettermiddag tok vi en liten tur innom sjømannskirken, det er jo kjekt å se hvor de holder til å gjerne komme på noen av arrangementene deres når de har det
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.