lun Soya sjy. ca 150-200 gr fisk pr pers, 1 stor mango/2 mindre, 1 chili, 2 vårløk, 3 småløk, 2 never ruccola, ris, soyasaus, maizenna, sesamfrø. Finhakk småløk, fres de i pannen med litt olje, hell i 1 dl soya og 2 dl vann med litt 1-2ts maizenna utrørt
Ha i finhakket chili uten frø. Har gått meg en lang tur i dag, også lagde jeg Bali «kylling»gryte med soya bites av posen som jeg gikk på Vegetarfestivalen, ble kjempegodt Under finner dere oppskriften ->
Det kan eventuelt brukes soyamelk eller havremelk hvis allergikeren tåler det. Ingredienser1 l rismelk1 pakke Semper fin miks glutenfri mel1 dl maismel (NB. Ikke maisenna)1 dl sukker2 ts vaniljesukker3 ts bakepulver50 g Soft spesialsmør - smeltet (Blå pakke uten melk og soya)1 ts kardemommeSlik gjør duDet er ikke egg i denne oppskriften og melken er rismelk
Oppskrift (4 porsjoner) 20 stk Scampi 1 stk Squash 1 stk Paprika 2 fedd Hvitløk 1 stk Løk 2 dl Vann 2 ts Maizena 2 ss Soyasaus 4 ss Oystersaus 2 ss Sitronsaft 2 ts Karri 6 små Ringer chili (Rød) 2 ss Sesamfrø RapsoljeStep 1Rens scampi og fres de i rapsolje et par minutter i en steke eller wokpanneTa de ut av pannen når de er ferdige og legg de på en tallerkenStep 2Fres oppkuttede squash, paprika, hvitløk, chili, løk, og sesamfrø i pannen i minuttStep 3Tilsett kaldt vann med maizena, karri, soyasaus, oystersaus og sitronsaftKok dette opp sammen med grønnsakene i 1 minuttStep 4Smak til med mer krydder og tilsett den ferdig stekte scampien 4 porsjoner. 2 ss Soyasaus
Bruk eventuelt en annen proteinkilde, som kikerter, bønner, linser, tofu eller soya. Denne retten ble til en sen ettermiddag hvor vi ikke helt visste hva vi skulle spise
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.