Nå som det er jul kommer den grove sennepen fra Idun på bordet fordi den har en nostalgisk verdi for meg (og hvem bryr seg om hva jeg spiser disse to ukene uansett), men siden jeg er tilhenger av å lage ting selv var det naturlig å prøve min egen variant i år
Jeg oppdaget også at i Norge har dere miniflasker med ketsjup som mine barn syntes var kjempekult så jeg har en slik en her i Spania som jeg bruker som å skjule hva som egentlig er inne i flasken
Langt navn på noe så utrolig enkelt og godt. Smør det tykt på filetene, både over og under. 2 ss Dijon sennep. FacebookPrintMoreGoogleTwitterTumblrRedditLinkedInSkypePinterestEmail 2 ss Dijon sennep
Kaka smaker godt, spesielt med små biter av mandler og smak av mandelessens. Cottage cheesen og mandelbitene legger seg på toppen av kaka, mens under blir det en mer pudding-aktig konsistens
Bland sammen like deler fransk sennepog sukker. Personlig synes jeg den ofte er ganske så kjedelig, og fungerer oftest som tilbehør til svinestek eller ribbe
Tilsett sennep, fløte og soyasaus. Mat som passer seg selv -og smaker godt er ypperlig når du ikke helt vet når middagsgjestene kommer stupende inn gjennom døren
Hell kokevannet av poteten og mos den grovt sammen med grov sennep. Denne gratengen tar det litt tid å forberede, må koke poteter og rotgrønnsaker på forhånd,
Hell kokevannet av poteten og mos den grovt sammen med grov sennep. Denne gratengen tar det litt tid å forberede, må koke poteter og rotgrønnsaker på forhånd,
Jeg bruker ofte rødvin og timian sammen. Men her lekte jeg litt med marinaden, og traff perfekt. Også er dette nok en rett som nesten lager seg selv i en ildfast form
Bland sammen sennep, Maple syrup, estragon, salt og pepper. Tilbehøret var også litt eksperimentell. Som regel brukes det på amerikanske pannekaker, men sødmen er perfekt til å nøytralisere fransk sennep
Det er en ganske enkel affære bestående av poteter (naturligvis, egentlig den eneste obligatoriske ingrediensen i en potetsalat), rødløk, fennikel, kapers og persille, samt en skarp dressing av grov og glatt sennep, hvitløk, god olivenolje og litt sitronsaft
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.