Med massevis av karamell minner nesten kaken om en god Smørbukk. Begynn med å skille ut eggehvitene. Ha dette i en skål sammen med noen ss melk og vaniljeekstrakt
Kola med K, ikke C, som mange ser ut til å tro. De får en god karamellsmak, og jeg har valgt å kalle dem karamellkaker i stedet for det opprinnelige svenske navnet kolakaker (uttales kåla), som trossalt betyr nettopp det
Jeg er hverken flink eller glad i å bake og blir aldri noen kakeblogger, men denne sinnsykt deilige kalaribomben med karamellisert melk (dulche de leche), krem, mascarpone og nøtter må jeg bare dele
Bland linfrømel med vann. Prikk så deigen med en gaffel. Bland linfrøegget med peanøttsmøret. Hell kokosfløte i en kasserolle sammen med vaniljestang og et søtningsmiddel som lar seg karamellisere feks kokossukker eller daddelsukker
Jeg hadde planlagt å lage noe spesielt til morsdagen og Valentine’s Day, men influensa har herja i huset her over lengre tid nå, så det har ikke frista med noe søtt i det hele tatt
Enkelte ganger så prøver man seg på en ting på kjøkkenet, og ender opp med noe helt annet, som nesten bare er enda bedre enn det man hadde planer om i utgangspunktet
Hell fløten over karamellen og rør med en tresleiv til all karamellen har løst seg opp. Kle en rund form eller en liten langpanne med bakepapir og tilsett røren
Den er inspirert fra siden til " Ingelins kaker " , men jeg har gjort min egen vri med den. Jeg liker best kaker med sjokolade i ,men karamell funker det også
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.