Saftig og rosa kalvestek med saus og tilbehør. Nammis. Storfekjøtt er virkelig noe av det diggeste som finnes, og en god, lettstekt, rosa, saftigkalvestek med god saus, poteter og noe snadder tilbehør nærmer vi oss toppen av kransekaken
hvitløk. Kalvestek. Væske (vann, vin). Ha smør i en panne og brun steken på alle sider. Mot slutten av tidentilsett noen knuste hvitløki pannen og la denne steke med steken
Fant så frem rødvinen jeg sovnet fra i helgen, og helte den over grønnsakene. Men jeg er ganske lei alt som minner om julemat, så en litenvri på steken måtte tili dag
Ingredienser porsjoner 13⁄4 kg kalvestek av lår eller mørbrad 1⁄2 ss salt 1⁄2 ss paprika. Ingredienser porsjoner 13⁄4 kg kalvestek av lår eller mørbrad 1⁄2 ss salt 1⁄2 ss paprika
Smelt smør i en stekepanne, og stek steken rundt det hele ved sterk varme til den blir pent brun. Stikk et steketermometer inni den tykkeste delen av kjøttet, og legg steken i en ildfast form
Beste lavkarborødvin. Da er det snart helg - og jeg er klar for littvini glasset. Jeg har funnet en vin som kan drikkes med god samvittighet (alt er relativt
Det skal brukes mye rødvini gryten, det har jeg moderert noe uten at jeg synes at smaken er forringet, men du kan gjerne tilsette mere rødvin om du vil
Jeg bruker ofte rødvin og timian sammen. Egentlig burde retten fått et lengre navn. Det er vanskelig å forklare hva som gjør denne retten så god med få ord
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.