Syltet kål , svensk pizzasalat. Jeg har brukt 2 små hodekål1/2 papairka1 chilli5 fedd hvitløk1 ss hjemmelaget italiensk krydderblanding (Oppskrift finner du her)2 ts timian2-3 ss rapseoljeBland alt, og trøkk det tett tett oppi glassene. 2 dl eddik 7%4 dl sukker5 dl vann1 ts saltGi det et lett oppkok, hell det så over kåla i glassene til det blir så fullt at det renner over
En fantastisk smakfull og enkel høstrett av kål og svinekjøtt. Ca en halv hvit kål, finsnittet. Ha den finsnittede kålen i pannen og tilsett et par dl vann
Fra Gudbrandsdalen og dalførene rundt kommer de lekre, tynne, sprø kakene som kalles ”avletter”. Kakene skal helst stekes i spesielle jern med et særpreget, vakkert mønster
Om ønskelig, kan du lage saus frakålkraften ved å blande denne med en kjøttbuljongterning, mel eller maizena, evt en dæsj worchestershiresaus, litt soyasaus og f eks litt ripsgele
Bildet er hentet fra bama. Kokt kål er fantastisk som tilbehør, til flesk og duppe, til pølser, til. Nykokt varm kål med en feit smørklatt på toppen som smelter ned mellom hvert eneste blad, med litt salt på
Tilsett gulrot, kål og ingefær, og stek kjapt under omrøring. Skru ned plata på halv styrke, og la den småkoke under lokk til kål, ris og gulrøtter er møre
I oppskriften av asiatisk salat under bruker jeg vanlig grønn kål. Jeg bruker også rødkål når det er sesong for det, men det eneste de hadde i butikken da jeg lagde denne var grønn kål
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.