Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland øl og gjær i en bolle. Her skal det ikke mye til, og blir det for mye vann balanserer du bare med litt mer mel
Deigen knas utover med fingrene til den er tynn nok. En italienskpizzabunn skal ikke kjevles. Klarer du å snurre pizzabunnen i luften er dette en fordel for deigen
Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser. Bland alt å sett i kjøleskapet. Jeg har laget en pizza meditaliensk bunn ( Tynn og sprø) men med litt spicy fyll, som smaker litt India
Mens deigen står til heving kan man starte med pizzasausen. Her er det selvfølgelig bare fantasien som setter grenser, man kan for all del ha pepperkaker og brunost på
Italiensk pizza er kjempegodt, men av og til smaker det godt med en skikkelig tykk og luftig bunn. Denne oppskriften holder til to amerikanske pizzabunner i langpanne
Pizzabunn. 2 bokser Mutti hermetiserte tomater med oregano og basilikum 2-3 ss tomatpurè Oregano Salt & pepperFersk basilikum Mozzarella Spekeskinke Kalkunpålegg Gulost Rødløk (kan sløyfes) Rød pesto. Bland de 2 boksene med hermetiserte tomater sammen med 3-4 ss tomatpurè
Vi hadde en lang diskusjon med vår vinleverandør om italienske hvite viner egentlig holder mål i forhold til tysk riesling og fransk chablis og puilly-fumés
Lykke til meditaliensk lasagne – og fine stunder rundt matbordet. Legg først tomatsaus, så lasagneplater, hvit saus og litt revet ost – og slik fortsetter du til de siste lasagneplatene er på plass og husk at du avslutter med hvit saus og revet ost på toppen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.