I stedet for gløgg så lager vi glühwein og det smaker kjempegodt. Men det var min kokkevenninne som hadde vært på tur i Tyskland som introduserte oss for drikken, det er jeg takknemlig for
Det er ikke så altfor ofte vi gjøre det, derfor er det ekstra spesielt når vi tar oss tid til det. Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle
Problemet er jo at mange av oss ikke vet hvordan vi skal behandle. oss mot mangel på næringsstoffer. Spiser du mye ubehandlet eller ”rå” frø, belgfrukter, nøtter, eller korn får du i deg store mengder fytinsyre som binder seg til viktige mineraler og kan forårsake mineralmangel
Vi har en liten forkjærlighet for sorbet her i huset og når mor og datter slår seg sammen i et håp om å skape ekstra sommerstemning (uten sol)så prøver vi rabarbrasorbet
I sommer har vi spist mye loff. Da jeg var liten og ble tvunget opp på fjellet var vissheten om at banan og loff ble servert på toppen av fjellet det som hold meg gående (bokstavelig talt)
Vi gjenskaper favoritt pizzaen, New Orleanes fra Peppes pizza. Linda, i dag skal vi på en reise. Ja, vi skal gjenskape min favoritt pizza fra peppes pizza
oppkvikkende. Hvorfor drikke det og hvordan lage det uten juicemaskin. Epler inneholder næringsstoffer som kostfiber som er viktig for fordøyelsen, kalsium, kalium, fosfor, magnesium, vit C + en rekke andre mineraler og vitaminer i mindre grad
Vi har for eksempel klart å komme ned i passe porsjon havregrøt etter x antall forsøk, og klarer stadig oftere å beregne akkurat passe mange poteter til middagen
Jeg liker godt at matoppskrifter ikke er statiske, men at humør og innhold i kjøleskap og skuffer til enhver tid også kan påvirke de valgene man tar når det gjelder ingredienser i matretter
Kort foralt så vil ingrediensene i surdeigen gjøre jobben for oss. Man har ikke noe entydig svar på hvorfor, men det er nok både på grunn av at det inneholder gode bakterier og fordi både fytat og såkalte FODMAPs blir brutt ned allerede under heving
Idag har vi laget risgrøt etter denne oppskriften. Rismelet vi brukte var denne typen. Og det er jo forsåvidt en ny smak, selv om dette også var risgrøt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.