Da de inneholder mye grovt mel og korn, så blir de ikke så luftige som 'vanlige' sveler,. Lapper kan serveres med godt smør og brunost, syltetøy, rømme eller honningog friske bær
Disse brødene er grove og holder godt på saftigheten. Oppskrift (3 brød)600 g Sammalt hvete, grovmalt600 g Siktet hvetemel170 g Helkorn hvete50 g Gresskarfrø2 ss Honning3 ss Meierismør2 ts Salt1 pk Tørrgjær (eller 50 g fersk gjær)7 dl Skummet kulturmelk4 dl Vann Gresskarfrø til pyntStep 1 Kok helkornene med smør og vann, avkjøl til ca 37 grader Step 2Ha mel, salt, honning, gresskarfrø, salt, tørrgjær (fersk gjær - rør ut i den avkjølte helkorn blandingen) i en bakebolle Step 3Tilsett skummet kulturmelk (37 grader)og helkornblandingen og elt deigen i ca 5 minutterJuster mel og vann mengden om nødvendig Step 4Legg over et klede og sett bollen et lunt sted i 30 minutterStep 5Del deigen i 3 emner og form de som brødStep 6Pensle 3 former (1. 5l) med smør og legg brødene i formeneDekk med plast, la de heve et lunt sted i ca 1 timeStep 7Pensle brødene med litt vann og strø på gresskarfrøStep 8 Stek brødene midt i ovnen ved 200 grader i ca 45 – 60 minutterAvkjøles på ristTIPS. 2 ss Honning. 2Ha mel, salt, honning, gresskarfrø, salt, tørrgjær (fersk gjær - rør ut i den avkjølte helkorn blandingen) i en bakebolle Step 3Tilsett skummet kulturmelk (37 grader)og helkornblandingen og elt deigen i ca 5 minutter
Denne gangen med mer grovt mel og matvarer en har liggende i kjøleskapet/skapet til enhver til. Knekk eggene, bland med det tørre og spe på med litt og litt veske
Ha i matyoghurtog vann og bland alt godt sammen til du får en jevn og fin deig, gjerne med hendene. Hva med rørt jordbærsyltetøy, syltetøy av villbringebær eller solbærsyltetøy
Fine å servere til diverse oster og frukt. Prikk dem med gaffel. Smuldre i smøret og tilsett melken. Ta deigen over på bakebordet og trill den til en pølse
Kjøleskapsgrøt medhavregryn, chia og flytende honning er kjempegodt og supert på morgener med dårlig tid, dette er lett å lage til kvelden før, og så har du frokosten klar dagen etter, enklere blir det ikke
Hjemmebakte pitabrød smaker uten tvil mye bedre og er saftigere og mykere enn de som selges i butikkene , og så er det utrolig enkelt å bake, det er en bakst du ikke kan mislykkes med
Rundt, sunt og godt brød. Dryss på litt hvetemel og skjær noen snitt i overflaten. 40 minutter6 dl hvetemel + til utbaking3 dl sammalt hvete, grov2 dl små havregryn1 pk tørrgjær1 ts salt1 ts sukker5 dl lunken væske1 ss smeltet smør---1. 2 dl små havregryn
Måtte lete litt etter en oppskrift, da det i de oppskriftene jeg har er kun brukt fint mel, men jeg hadde tenkt å holde meg på den sunne og ernæringsmessige riktige siden så jeg fant frem til en oppskrift med sammalt mel og cottage cheese
Å lage pizzabunnen medgrovt mel gir en saftig og smaksrik pizza, her har jeg brukt grovt sammalt hvete og litt grov rug, og hvis man da putter masse godt over bunnen, blir det et fullgodt måltid
Juster med vann eller mel, slik at deigen blir smidig, men ikke for fast. La brødene få etterheve på bakeplaten, lag snitt med en skarp kniv, pensle med egg og strø med frø eller havregryn
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.