Ha i en kasserolle sammen med melk og fløte og varm på middels varme. Siden vaniljekremen på butikken inneholder laktose og ikkekan spises så mye av var det greit å prøve å lage sin egen laktosefrie
Her er oppskrift på en god du kan lage selv, med vaniljestang. Vaniljekrem er så godt. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører
Bland mel, sukker og gjær (her brukte jeg tørrgjær, og derfor blandet jeg det sammen med de andre tørrvarene, men hvis man velger å bruke ferskgjær, så skal det blandes i lunken melk)
Start med å dele vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Jeg er kjempeglad i vaniljekrem. Ha resten av melken i bolle sammen med maizena, og rør sammen
Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Fantastiske hveteboller - så gode og luftige. Ta deigen ut på en kjøkkenbenk med et lett strø av hvetemel
Før væsken koker hell halvparten i bollen med eggeplommene, maizena og sukker/søtningen. Dekk til med plastfolie og la den stå og godtgjøre seg i kjøleskapet til dagen derpå
Vaniljekrem passer til det meste, det er perfekt i gjærbakst, så godt som i bløtkaker. Det som er viktig når du lager vaniljekrem er at du bruker ordentlig vaniljestang, det gir en mye bedre smak en vaniljesukker, men det kan til nød brukes det også
Fyldig og søt krem med smak av ekte vanilje. Ofte fordi jeg synes vanlige oppskrifter er kjipe på mengden vaniljekrem, men også fordi jeg håper å få litt til overs
Bollene smaker like godt med syltetøy, som med gode oster og salt pålegg. Dette er oppskriften på min mors hveteboller som ble brukt hjemme hos oss i min barndom
I. d. a. g. f. å. r. v. i. h. u. s. e. t. l. b. n. ,. ø. o. p. H. j. m. k. T. 1. 0. 3. æ. 5. -. 2. S. /. R. E. D. 4. J. –. y. C. 8. G. A. c. w. (. O. ). F. M. +. L. d g. d l
Når man baker med gjær, er temperaturer naturligvis viktig å tenke på. Lite slår luftige hveteboller på en søndag, så derfor deler jeg i dag min oppskrift
Bakte først en liten porsjon pga av jeg ikke trodde det kom til å gå så mye av det i dag + at nakken kranglet med meg og gjorde at jeg ikke var klar for den store bakeseansen
Boller smaker bedre med noe godt i. Lag en grop midt i med firngrene, og fyll i litt eplefyll. Pensle bollene med sammenpisket egg og strø på med kanelcrumle
Elt godt med kjøkkenmaskin til alt margarinet har blandet seg inn i deigen. Dette er en oppskrift på veldig enkle, men supergode og kjempesaftige hveteboller
Årsaken til at jeg har begynt å bruke kald væske er at da får du en bedre deig å jobbe med, i tillegg så øker temperaturen på deigen når du bruker kjøkkenmaskin, og du risikerer å drepe gjæren hvis du i tillegg bruker varm væske
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.