Bland mel, sukker og gjær (her brukte jeg tørrgjær, og derfor blandet jeg det sammen med de andre tørrvarene, men hvis man velger å bruke ferskgjær, så skal det blandes i lunken melk)
Så i dag fikk jeg både baka boller og fått unna litt husarbeid på mårran. Kok opp melk, smør og melis. Bland inn resten av ingrediensene og elt til jevn deig
I. d. a. g. f. å. r. v. i. h. u. s. e. t. l. b. n. ,. ø. o. p. H. j. m. k. T. 1. 0. 3. æ. 5. -. 2. S. /. R. E. D. 4. J. –. y. C. 8. G. A. c. w. (. O. ). F. M. +. L. d g. d l
og det ble faktisk til slutt hveteboller. både med sukker kardemomme, egg og smør. jeg brukte en spiseskje og la klatter med deig i muffinsbrettet mitt, som jeg aldri bruker
En deilig smak av havre, kanel og rosiner. Rosinboller. Ønsker du høyere boller kan du ha i bakepulver og/eller stivpisket eggehvite, men du klarer fint å dele disse i to til tross for at de er litt flate
Bakte først en liten porsjon pga av jeg ikke trodde det kom til å gå så mye av det i dag + at nakken kranglet med meg og gjorde at jeg ikke var klar for den store bakeseansen
Eple og kanel smaker godt sammen, og smaker ennå bedre i en bolle. Vei opp de tørre ingrediensene og legg dette i en bolle, tilsett lunken væske og sirup
Dette er en oppskrift på veldig enkle, men supergode og kjempesaftige hveteboller. Bland alle de tørre ingrediensene (mel, sukker, vaniljesukker, kardemomme og havsalt) i en kjøkkenmaskinbolle
Tilsett kald melk og elt det godt sammen til du har en smidig deig. Årsaken til at jeg har begynt å bruke kald væske er at da får du en bedre deig å jobbe med, i tillegg så øker temperaturen på deigen når du bruker kjøkkenmaskin, og du risikerer å drepe gjæren hvis du i tillegg bruker varm væske
Siden jeg atter en gang har gått inn for å slanke meg (og denne gangen skal jeg lykkes) og vi hadde lyst på noe søtt idag bestemte vi oss for å prøve oss på noen grove rosinboller
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.