Husholdningsbrød og halvgrovt brød
Lenes oppskrifter
Lenes oppskrifter
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 900 g hvetemel
  • 600 g siktet rugmel
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss matolje
  • 1 ss honning
  • 10 dl vann
  • 4 runde brød. De hever mer på plata.
  • 3 siste inn litt til for bedre skorpe på
  • 5-10 min Det ble bra
  • 200 varmluft i ca
  • 20 min Jeg kunne ha delt opp deigen i flere rundstykker,
  • 1,5 liter vann,
  • 1,5 ss matolje
  • 1,5 ss honning
  • 3/4 ml ascorbinsyre
  • 3/4 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 450 gr siktet rugmel,
  • 450 gr byggmel,
  • 1350 gr siktet hvetemel
  • 16 flate biter, drysser mel over og under, lar heve på plata, dusjer med vann og drysser med mel. Steker 2 brett av gangen på 200 varmluft i ca 18 min Det ble perfekt!
  • 48 rundstykker
  • 8 små brød
  • 6 rundstykker
  • 4 brød
  • 3 dl kokende vann over 2,5 dl tilsammen av kruskakli og havrekli og lar det svelle i etpar timer eller mer.
  • 900 gr Byggmel/siktet rugmel/fin smlt hvete, ca like mye av hver.
  • 1,2 kilo hvetemel, (ellers som oppskriften 16/11)
  • 200 grader i ca
  • 7 minutter Dette er veldig gode rundstykker
  • 1 liter vann veier 1 kg, men man skriver jo aldri 1 kg vann i en oppskrift…. ;)

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.