hjemmelaga pitabrød
StineMah.com
StineMah.com
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 25 gram fersk gjær (1/2 pk) 2 dl vann 1 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 5-6 dl mel
  • 1 dl sammalt hvete finmalt og resten vanlig, siktet hvetemel. Start med å smuldre gjæren i bakebollen. Ha i lunkent vann. Jeg har alltid blitt fortalt at vannet har 37 grader når du ikke kan kjenne at du putter fingeren i vannet. I dag brukte jeg det elektroniske termometeret og fant ut at det ikke stemmer. Vannet hadde da 33 grader, for at vannet skulle ha 37-38 grader som det helst skal ha til gjærbakst måtte det være varmere enn fingeren min. I alle fall, når du har rørt ut gjæren i vannet har du i olje og salt. Sikt så litt over halvparten av melet i vannet og bland godt. Tilsett resten av melet litt etter litt til deigen er fast og fin og såvidt bittelitt klissete. Dekk så bakebollen med plast og la den heve i 30-45 minutter
  • 2 til de første er ferdige.
  • 7-8 minutter Oppskriften min sa 8
  • 10, men mine var godt stekt etter 8 minutter

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.