Helstekt entrecote er enkelt å tilberede hvis du bruker steketermometer, da har du full kontroll og kan ta ut kjøttet akkurat når det har oppnådd rett temperatur
Glem biffbestikk - bruk en smørkniv ♥. Kjøttet blir helt nydelig altså. "Fattigmanns sous-vide". Vanligvis bruner jeg kjøttet først -og steker det videre i stekeovn
Kjøttet skal være romtemperert før det tilberedes. En halvtime på kjøkkenbenken er minimum. Salte og pepre kjøttet, og brun det raskt på alle sider i en stekepanne på høy varme
Mens entrecôte hviler stek potetene i ovnen, 225 0C ca 40 min, avhengig av størrelsen på potetene. Entrecôte ( fra kalv eller storfe) , mørnet , beregn ca 175 g kjøtt pr person
I dag prøvde jeg meg på helstekt mørbrad -og vet du hva. Mørbraden sitter øverst på låret. Den er like mager, som ytrefileten og inneholder bare 2,3% fett
Vi liker å eksperimentere litt med krydder og marinader. Og til fredagskosen, er det deilig med en lett, enkel og smakfull rett, som heller ikke er for dyr i innkjøp
and, and kjernetemperatur, andefett, appelsinsaus, asiatiske krydder, duck, helstekt and, helstekt and med kinesisk five spice krydder, helstekt fugl, hvordan steke and, kinesisk five spice, konfiterte poteter, krydderblanding and, krydderrub til and, sczechwan pepper
Det her er skikkelig luksusmat. Dessverre er ikke bildet så bra, men kjøttet, sausen og sausen er bare helt fantastisk nydelig så jeg var nødt til å lage et blogginnlegg om det
Ja da fant jeg fin Entrecôte på Rimi. Til min Entrecôte, valgte jeg ovnsbakte halve Amandine poteter, bakte tomater, litt salat, og en enkel med god rømmesaus med Estragon
Noe av det beste jeg vet er å steke alt samtidig i en ildfast form. Jeg elsker å lage og spise deilig mat, men unngår gjerne å bruke lang tid på kjøkkenet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.