Når den er ferdigstekt, setter du den til side, og lager den fyrrige delen. Jeg er veldig glad for at jeg har begynt å følge med på dette kokkekurset, for i tillegg til oppskrifter, kommer han med gode og nyttige tips
Dagens middag ble Gordons «Heite biffsalat», inspirert fra hans program om chili og krydder. Jeg stekte indrefileten i fire minutter (to på hver side), og mens den lå og godgjorde seg, lagde jeg salaten og dressingen
Den heite lørdagslaksen ble servert med pannestekt vårløk, sukkererter, rød chili og røde linser vendt inn i Ketsjap Manis, en søt og pikant soya saus…mmmmmm
Det ble rester etter julekveita, og jeg fant ut at jeg skulle lage en fiskerett av restene. Kveite"grateng" med appelsinbakt fennikel og stekte mandelpoteter med tomater og sveitserost
pasta og gryteretter likeså. Men én ting er ganske deprimerende å spise dagen etter en deilig søndagsmiddag, og det er kjøttretter fra en stek, enten det er okse, svin eller lam
Denne helgen falt valget på fersk Tagliatelle med hjemmelaget heit pastasaus og indrefilet av okse. Vi er glade i pasta, og spiser det like gjerne til middag på en tirsdag, som i en helg
Denne gryteretten har spennende smaker av heit mango, appelsin og karri. Det er så enkelt å lage og jeg liker at man bare kan sette kjelen på bordet og servere gryten rykende varm
Ved første øyekast kan denne retten kanskje se kjedelig ut, men les videre og du vil få inspirasjon til tre deilige tilbehør som rocker opp kyllingbrystet samt en resteoppskrift til dagen etter
Når eg lager noke nytt tar det gjerne dager, veker og måneder før det havner her på bloggen. Du kan selfølgelig bruke andre typer kjøtt - bacon, spekeskinke, kylling, restemiddag eller en blanding passer ypperlig
Vil du ha en mer fyrrig variant kan du tilsette med chili, pepper, hvitløk og ingefær. Bland alle ingrediensene til sausen i en skål og rør godt, slik at sukkeret løses opp
Den var såpass stor at det ble restemiddag både mandag og kanskje også tirsdag. Det er ikke så ofte vi serverer stek nå lenger, men av og til hender det at det står på menyen
Den kan selvfølgelig også lages med vanlig skinke, skåret i biter eller ferdig smårettskinke. Bland pasta, skinke, paprika og vårløk, som er skåret i biter i en smurt ildfast form
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.