Et annet tegn på at høsten er her, er at butikkene nå bugner over av flotte norske rotgrønnsaker. Da blir man inspirert til å lage en litt rustikk middag med ovnsstekt kylling servert med ovnsbakte rotgrønnsaker
Vi er ikke noen stor-spisere på lam i Bakkely,men denne lammegryten fikk virkelig ben å gå på. Og som det ofte er med lam,den smakte nesten enda bedre to dager etter
Til min store glede, er det høysesong for norske rotgrønnsaker. Rotgrønnsaker er rike på fiber, C- vitamin og betakaroten, i tillegg til flere andre helsefremmende næringsstoffer
Her får du oppskriften på en deilig og frisk ostekake med oreokjeksbunn og appelsingelelokk. Jeg laget denne til Halloween, men den passer godt til de fleste fryktelige festlige anledninger
Denne oppskriften stammer fra min lykkelige tid som student i Bergen. Når høsten meldte sin ankomst, og regnet rant over den regntunge byen, (hvor det nærmeste du kommer snø er isen fra fiskehandlerens disk) DA pleide min venninne, Wenche, å lage sin magiske lammegryte
Rotgrønnsaker og høst hører sammen. Ovnsbakte rotgrønnsaker er veldig enkelt, og bortsett fra skrelling og kutting gjør de seg selv der de står i ovnen og baker
Nå er rotgrønnsakerne og lammekjøttet på sitt beste. Skrell og del opp rotgrønnsaker og løk. Bland sammen rotgrønnsaker, løk, chili, hvitløk og små mandelpoteter med olje, honning, salt, pepper og timian
Jeg er ikke alene om å mene at den kulinariske definisjonen på høst for en vestlending er lam. Prinsessen og jeg kom over noen fin fine stykker lammeribbe forleden og disse ville vi ha til middag siden både søskenbarn og storebror var i hus
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.