I går laga eg dobbel oppskrift, så hadde vi att til måndagsdessert med mjøl på. Grunnlovsdessert er ein litt finare variant enn den gammaldagse sviske- eller rabarbrakompotten
A classic Norwegian early 1800s dessert recipe found on matprat. no. Constitutional Dessert is a delightful combination of tart rhubarb, sweet prunes and a soft vanilla cream
Planen var å lage en annen vaffel enn denne, men den hadde jeg ikke alle ingrediensene til. Føler derfor at det er ekstra morsomt å få være med å bidra til Sjømannskirkens jakt på en skikkelig god vaffeloppskrift
tilsett vann og sukker og kok til den er så vidt mør. Rør ut potetmel i kaldt vann til jevning. Tilsett jevningen i en tynn stråle under omrøring i kjelen
Dermed måtte jeg kjøre ned til Lillestrøms Brustadbu for å kjøpe de manglende ingrediensene. Et kjempegodt vaffelbidrag med brunt sukker og appelsin mener jeg passer helt perfekt til Sjømannskirken i Rio de Janeiro
Rør av og til, til blandingen begynner å stivne. Forvarm stekeovnen til 175 C. Strø over melis, dekk med lokk eller folie og la det safte seg i ovnen tilrabarbraen er mør, 20-25 minutter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.