Svineknoke er noe jeg tidligere forbant med Sør-Tysk husmannskost. Knus fenikkelfrø og havsalt i en morter (eller undersiden av en jernpanne eller liknende) og gni knoken godt med denne blandingen
Riktig gammeldags husmannskost dukket frem fra glemselen her i dag, men dette er en så god og enkel middag at jeg er fristet til å servere dette oftere
legg svineknoken i en kjele, dekk med vann og ha i laubærblad og hel pepper og litt salt. Jeg sier ikke at vi moderne kvinner og menn, skal lage mat på denne måten i hverdagen, men bruk muligheten i helgene, og unn dere skikkelig husmannskost, laget med omtanke og kjærlighet
Selv har jeg vokst medertesuppe som servert sammen med pannekaker. Kjøttet som brukes som base i denne retten sammen med de gule ertene er lettsaltet svineknoke, som er ett veldig typisk suppekjøtt
Det betyr at du må begynne kvelden før med denne retten, men ellers er det en enkel rett å lage. Dette er en skikkelig smakfull og god suppe, laget på kraft av en røkt og saltet svineknoke
I dag har jeg kokt ertesuppe på kraft fra svineknoke, litt rester av kjøtt og kikerter. Skan du bruke svineknoke legger du den i kasserollen sammen med ertene og heller på vann
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.