Man hører ofte om at noe smaker "typisk glutenfritt", det vil si tørr konsistens og pulversmak. Det tok litt tid fra jeg fikk vite at jeg hadde cøliaki til jeg fant fram til de virkelig gode oppskriftene på brød og rundstykker
Oppskriften består – utrolig nok – av blomkål, egg og ost. La det stå litt og kjøle seg ned. Legg den kokte, avkjølte og avsilte blomkålen på et rent klede (jeg bruker sylteklede), snør det sammen og klem væske/vannet ut av blomkålen
Jeg har laget italiensk landbrød, linfrøbrød og nå et halvgrovt brød. Denne gangen hadde jeg også olje og mer salt i brødet, siden jeg syns smaken blir bedre med mer salt
Glutenfri bakst blir mindre luftig enn bakst med gluten, og boller vil man selvfølgelig ha luftige. Og det har jammen vært mye prøving og feiling før jeg kom frem til denne
Dansken baker mest med gluten, men har også noen gode, glutenfrie oppskrifter. Jeg finner stadig nye produkter fra "over there" på nettet, men det kan jo ikke bestilles hit, så da sjekker jeg alltid ingredienslisten og ser om jeg kan klare å lage omtrent det samme
For meg hører varm nybakt eplekakeog høst uløselig sammen. Nå er de norske eplene å få kjøpt i butikkene, og de smaker så uendelig mye bedre enn de importerte
Utrolig god kake som er enkel å lage - og som de fleste liker. Personlig syns jeg favoritten var smeltede mokkabønner, men da blir den ikke fullstendig sukkerfri da, men man bruker jo heller ikke så mye på fyllet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.