German Chocolate Cake til Farsdagen
Kakefabrikken
Kakefabrikken
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 250 g mykt usaltet smør
  • 5,5 dl sukker
  • 5 store egg
  • 5,5 dl kakemel*
  • 2 dl mørk kakao/bakekakao
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,75 ts salt
  • 3 dl kefir/surmelk
  • 2 dl vann (eller kaffe)
  • 1,5 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g mørk kokesjokolade (smeltet)
  • 0,5 kg hvetemel blandes med 2 ss (30 g) Maizenna. Sikt dette sammen 5-6 ganger slik at melet blir godt blandet og får mye luft i seg. Fordelen med kakemel er at det gir lettere og luftigere kaker fordi protein/glutenivået i melet minskes. Kakemel kan også brukes istedetfor hvetemel i andre oppskrifter hvor man ønsker lettere og luftigere bakst (ikke gjærdeig). Har du ikke Maizenna for hånden kan du også bruke vanlig hvetemel.
  • 20 cm springformer i ca
  • 35 minutter midt i ovnen
  • 180 grader i ca
  • 16 minutter Det var nok til
  • 24 stk En tradisjonell German Chocolate Cake fylles med en seig blanding av kondensert melk, kokosflak og pekannøtter
  • 4 store eggehviter
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 180 g usaltet smør
  • Kokosmasse
  • 65 grader og tar ca
  • 10 minutter Ta bollen av kasserollen og fortsett å vispe med en kjøkkenmaskin til blandingen kjølner

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.