i Hamar og omegn. Med unntak av Iversteinshullet -der får man som regel ørret. Kjempefin plass, når man endelig har klart og komme seg ned -men enda verre er det å komme seg opp igjen
Den passer også godt på tapasbordet -eller hvis du har lyst på noe godt - fordi du fortjener det. Vin etter anbefaling av flinke ansatte på Vinmonopolet på Hamar
Å leve godt som senior - et kurs om helse og livsmestring, i regi av Friskliv Senior, Hamar kommune. Sikt det -og rør det forsiktig inn i eggedosisen, røren skal være jevn, men rør ikke mer enn høyst nødvendig
Fersk torsk fikk jeg tak i på Hamar i dag -på innlandets beste fiskebutikk. Fersk juletorsk har sin opprinnelse i områder på Sørlandet og Sør-Vestlandet
I helgen var det Mat- og Landbruksfestival i Hamar - Midt i Matfatet. Den blir røket på gamle måten med bøkeflis i Knutstad & Holsen A/S sitt røykeri, på Midstranda i Hamar
Den første fredagen i mai, hvert år er den internasjonale Sauvignon Blanc-dagen. Druene til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc er høstet i Awatere Valley, en sub-region i Marlborough som er kjølig, tørr, vindfull, og ofte med en viss høyde
Dagens vin-anbefaling fra butikksjefen på Vinmonopolet på Hamar. Du får også kjøpt klippfisk i biter, som trenger kortere utvanningstid og nå er det også klippfisk som er ferdig utvannet -og klar til bruk
Tror faktisk ikke det er igjen flere etter at jeg tok de med til Hamar i går. 150g smør (romtemperert) 100g perlesukker 2-3 ss kanel. Ha alt av ingredienser i bollen unntatt smøret og la det elte i ca 8-10 minutter. Deretter tilsetter du romtemperert smør i deigen og lar den elte ytterligere 8-10 minutter. Sett på benken for heving i ca 45-60 min under et håndkle. Pass på at du ikke fyller helt opp, det vil si 6-7 cm på toppen hvor du ikke fyller. Deretter tar du tak i enden av kanelsnurren som ikke har fyll (de 6-7 cm) og strekker over selve kanelsnurren. Over/undervarme 220 grader i midten på ca 8-10 minutter, litt avhengig av ovn. 2-3 ss kanel
- ligger vegg i vegg med hotellet -og det passet bra til lunchen i dag, fredag. Joda, biffen var god og mør - ikke akkurat store porsjoner, men ble mett
Ett ekstra pluss - MYNTEGELE ✿⊱╮✿⊱╮. De skal brunes -ikke kokes. Myntegele - Perfekt til lam. Stekes på 220 ° C i 30 - 40 minutter, varmen kan settes ned mens du steker lammeplommen. Påske i Hamar ✿ 4 porsjoner
Til helgen er det samler- og antikkmarked i Vikingskipet på Hamar, og de som har fulgt med på bloggen vår vet av vi også er opptatt av brukt, antikk og redesign
Gulrot- og peanøttmuffins med brunostkrem var en kjempegod kombinasjon. Brunosten har jeg brukt for å få en karamellsmak på kremen, og idéen til å bruke brunost fikk jeg når jeg kjøpte lefse av Kjevla Bakeri når jeg var på Midt i Matfatet på Hamar i september
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.