Fint hvetemel og tørrgjær får man påbensinstasjonen. Når man glemmer at butikkenstenger tidlig påpinseaften og man har glemt å kjøpe inn mat for en langhelg er hjemmebakt brød nydelig
-Beholder til lypsylen(kjøpespå apotek). Vinteren bringer alltid med seg tørre lepper,og da passer det vel godt,å lage en hjemmelaget lypsyl,som du kan ha selv,men også gi bort i julegave
La det være en anelse mel på dem, så de ikke kleber seg til plasten. Avkjøl på rist. Rør inn honning og sett det til avkjøling i en bakebolle til det er lunkent
En "himmelsk munnfull"av en tomatsuppe, mild, men utrolig rik på smak fra gode råvarer, hva skal man egentlig med posesuppe når det er så enkelt å lage en næringsrik og kjempegod suppe som dette
Hjemmelagde fiskekaker av selvfisket sei (eller pale som vi sier i bergen). med dagens middag. Det er en fantastisk følelse å sitte i båten med blikkstille sjø rundt,
Løs opp gjæren i det lunkne vannet. Tilsett de øvrige ingrediensene. Arbeid deigen godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin i minst 3 minutter. Hell deigen i en smurt strødd form, 1,5 l. Stekes i nederste del av ovnen i ca 25 minutter på 225 C. TipsBrødet passer fint til gryteretter, til "forrett" dyppet i olje, til reker etc 25 g gjær. 4 dl lunkent vann (37°)
Det er ganske stive priser på salte kjeks i butikkene, ihvertfall visst du vil ha med forskjellige smaker på også, og igår hadde vi lyst å kose oss med ost og kjeks så da ble det hjemmelagde salte kjeks
Du velger selv størrelse og form påbollene. De beste kjøttbollene lager du selv. Det er lett å bli oppgitt, men i stedet kan man glede seg over at man enkelt kan lage deilige hjemmelagde retter som du tåler, er sunnere, ferskere og ikke minst bedre på smak
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.