– røre til frityr (se under). Det begynner vel å bli en sannhet med modifikasjoner når tempura innføres på menyen, som jo kort og godt vil si frityrstekt sjømat, men tempura er så digg at det får bare være
Har du lyst på hjemmelaget chicken nuggets. Tempuradeig til frityrsteking. Denne deigen kan du bruke på alt du skal fritere som kylling, svin, grønnsaker etc
Røren skal ha samme konsistens som en pannekakerøreDel grønnsakene i tilnærmet like store biterVarm oljen i en kjeleDypp grønnsaksbiter i røren og fritér de, litt om gangen, i et par minutter til de får en fin gylden fargeLegg de ferdige grønnsakene på tørkepapir slik at overflødig fett renner avStrø over litt salt
Fordel smelta smør og sukrin gold på toppen, dette karamelliserer frukten og gjer den søt og god. Som eit melkefritt alternativ til kesam eller gresk yoghurt kan man for eksempel piske opp kokoskrem og smake til på samme måte
Gjør klar kylling og reker Tilsett vann (farris) i de tørre ingrediensene og miks godt rundt Dypp kylling og reke biter i tempura røren og ha over i oljen, la steke til de er gyldne brune på begge sider
Ha nyknust eller kvernet pepper i i en tørr stekepanne og rist det på middels varme. Ha pastaen over på en tallerken og strø over finrevet ost, vendes inn i pastaen og serveres rykende varm
Ertepesto finner du oppskrift på her. Mannen min har slått til igjen. Denne middag er sinnsykt god. Stekt halloumi, ertepesto, alfalfaspirer, quinoa, salat og chevre
Bakt frukt er helt nydelig, og perfekt som høstdessert. Når vi ovnsbaker frukten får den en god sødme, så søt at vi egentlig ikke trenger noe ekstra sukker
jeg brukte den røde (nesten rosa), saftige typen som heter Pink Lady, og som er suveren i desserter og slikt noe, men den ble ikke så bra i gryta – fruktkjøttet er rett og slett for sprøtt
Middag et par dager har vært grillet tunfiskfilet med bakt potet – jeg trekker herved tilbake det jeg tidligere har sagt om at jeg liker tunfisk på boks best
Spidder fruktenepå tre grillspyd og duskregn saus på toppen, reservere litt for dipping. 4 pasjonsfrukt, halvert og frø skrapet ut. 4 pasjonsfrukt, halvert og frø skrapet ut
Dryss bær over grøten, bruk epleskiver eller grønnsaksiver på brødskiven, bruk oppskåret frukt og grønt som mellommåltid, gjerne sammen med litt nøtter, ha alltid to knyttnever grønt til middagen og spis gjerne en fruktsalat til dessert, ha grønnsaker og dipp til kvelds
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.