I dag lar jeg med inspirere av det spanske kjøkken selv om frittata egentlig kommer fra Italia, og lager frittatamed chorizo og topper med masse gode tomater, vårløk og agurk - sunnheten selv dette her
I tillegg bruker jeg alltid bacon som er røkt på tradisjonelt vis og ikke bare sprayet med røyksmak. Min variant av bakte bønner har imidlertid ingenting med Boston å gjøre, annet enn måten å tilberede den på
Då eg posta frittataenmed vårløk, bønnerogfetaost i går, vart eg gjort merksam av ein observant lesar at eg blanda saman det spanske og det italienske namnet på denne retten
Et lag medbønner, sennepspulver og BBQ-saus. Det er vanskelig for ikke å si umulig å få bønnene møre med for mye sukker og derfor tilsetter jeg og smaker jeg til med melasse til slutt
Bakte bønner var det første jeg tenkte på. Det er så greit å ha til dager hvor butikken ikke er like tilgjengelig og jeg får lyst å slenge sammen noe godt
Ha bønnene tilbake i kjelen sammen med de hvitebønnene, og tilsett olivenoljen, eddik og persille. Forvell asparges- ogvoksbønner i et par minutter i det kokende vannet, til aspargesbønnene begynner å blismaragdgrønne
Krydre med salt og pepper. Både kjøtt elskere og vegetarianere vil elske denne. Server med valgfri tilbehør som kan være alt fra hummus, ost, ananas, salat, burgerbrød (bruker hjemmelaget gulrotbrød), tomat, yoghurt osv
Skal frittataen brukes som tapas deles den i små ruter når den er kald og serveres med tomat. tilsett chorizo og la den få surre med et par minutter, vend inn spinaen
Frittatamed squash og parmesan. Idag laget jeg Frittata som er en Italiensk rett, og min er vegetar. Snart er det helg igjen, og jeg forbereder helgen med nybakte valnøttbrød
På tide med litt variasjon i fiskemiddagene. 2-3 laksefiléter Fetaost 1 pk ruccolasalat Rødløk 1/2 agurk 1/2 paprika Mais 4 ss olje 2 ts sitronsaft Hvitløk/pepperkrydder 1. Bland sammen olje, sitronsaft og krydder i ei skål 3
I motsetning til de fleste plantebaserte proteinkilder, gir edamamebønnene et fullverdig proteininnhold med alle de essensielle aminosyrene, selv om det ikke er like høyt som i animalsk protein
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.