Har du ikke gresskar eller gresskarpuré tilgjengelig, kan den i mange tilfeller erstattes med for eksempel søtpotet, gulrot eller eple.
1.
Nøttekaramellkake
Oppskrift
2 egg
5 dråper stevia karamell
2 ss
sukrin gold
2 scoops
kakemix
1 scoop
mandelmel
3-4 ss
gresskarpuré
Pisk egg luftig med stevia og sukrin, tilsett puré og deretter tørrvarene til du får en passe tykk kakerøre. Hell i en liten form og bak i ovnen på 160 grader i ca 25 min Topping
En håndfull pecan nøtter
En håndfull cashewnøtter
2 ss
yaconsirup
Bland alt sammen og smør over kaken, det er så godt!
2.
Gresskarostekake
Oppskrift
1/2 boks
gresskarpuré (2-2,5 dl)
1 egg
100g philadelphiaost
40 g
vaniljeprotein
2 ss
sukrin gold
5 ss
sukrinmelis
5-6 dråper
stevia vanilje
Bland alt sammen, fordel på 3 store, amerikanske muffinsformer (eller 5-6 mindre). Inn i ovnen på 180 grader i 25-35 min – alt ettersom størrelse på formene.
Servert med bringebærsyltetøy.
3.
Gresskarfudge
Oppskrift
250 g
gresskarpuré
3 ss
cocosa
2-3 dadler
3 ss sukrin gold
5 dråper
stevia karamell
1 ts
kanel
Vroom vroom i blender – hell i en passende beholder med plastfolie i bunn og sett kjølig en times tid.
4. Gresskarsuppe
med en smak av appelsin
Oppskrift
500 g
gresskar
0,8 dl
kyllingkraft
1 ts
smør
1/4 finhakket
chili
Saften av en halv appelsin
Salt & pepper
Oppskrift
150 g
gresskarpuré
3
eggehviter
25 g
bakepro (eller vaniljeprotein)
10 g
mandelmel
1 ts
xanthan gum
30 g
sukrinmelis
5-6 dråper
stevia vanilje
2 ts
kanel
Vaniljeostekrem
1/2 boks
kesam
1/2 boks
lett philadelpia
10 dråper
stevia vanilje
20 g
sukrinmelis
Rør to eggehviter sammen med gresskarpuré, bakepro, mandelmel, xanthan gum, sukrinmelis, stevia vanilje og kanel. Stivpisk den siste eggehviten og vend inn i røren til slutt.
Bre røren utover et bakepapir i en stor firkant eller rektangel – alt ettersom du ønsker en lang eller tykk rullekake.
Inn i ovnen på 180 grader i ca 15-17 min Avkjøl i noen minutter, smør vaniljeostekrem over, rull og nyt.
Her på Sandøya har jeg tilgang til en relativ sto frukthage, noen vil kanskje gå så langt å si stor, og med en høst som i år så gir det utrolig mange muligheter
Finkutt løken, paprikaen og surr det lett sammen med kjøttdeigen. Syns du sausen er for tykk, så ikke fortvil, den vil bli tynnere når den får blandet seg med alle de andre godsakene i formen
Jeg er ennå ikke helt ferdig med Halloween. Jeg måtte jo bake noe av gresskaret jeg hadde til overs, så da prøvde jeg meg på gresskar cupcakes, og de ble veldig saftige og gode
Vi startet med det minste gresskaret i dag. Husk å spraye skallet innvendig etterpå med blekespray,. Her om dagen fant jeg noen flotte gresskar hos grønnsakshandleren
Vi pynta med vimpler i sort og orange i taket og på vegger, jeg hadde "carved" et gresskar for å ha det som lykt, vi hadde mange gøye påfunn, gresskarsuppe m/carri og brød, og cupcakes og kaker - og det beste av alt
Skaver ut innmaten og klør meg i hodet etter idéer for hva jeg skal gjøre med hjernemassen i år. I mellomtiden drasser jeg digre gresskar hjem fra butikken, finner den største kniven jeg har, og kjører knivbladet som en Frankenstein inn i det stakkars hodet
) Du har kanskje sett min forrige blogpost om de hvite gresskarene og disse er laget på samme måte, men siden det var en liten detalj jeg ikke var helt fornøyd med sist, måtte det gjøres igjen
Den skal visst smake godt og være supersunn etter hva jeg har fått med meg. Søte fristelser. Hvorfor bruke penger på noe du enkelt kan lage selv med ingredienser fra kjøkkenskapene
workoutmom - En 4-barnsmors vei til et sunnere liv
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.