2 bokser
kokosmelk fra Santa Maria (ikke light variant) som har stått i kjøleskap over natten
20 g
melis
200 g
mascarpone
1 ss
sitron
Sjokoladebavaroise
4 plater
gelantin
450 g
sjokolade 61%
300 g
H-melk
80 g
eggeplommer
70 g
sukker
300 g
kremfløte
Sjokoladeglacage
300 g
sjokolade 61%
175 g
+ 125 g kremfløte
75 g
sukker
40 g
glukose
Pynt
Kokosmasse
1 kurv
Jordbær
Instruksjoner
1. Ha nøtter, kokos og melis i en food-prosessor og mal til det er fint.
2. Pisk eggehvitter og halvparten av sukkeret til det danner stive topper. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til marengsen er blank og tykk.
3. Vend inn de malte nøttene, og fordel blandingen utover et brett med bakepapir. Det skal være ca. 2 cm tykk
4. Stek på 170 grader i 25 minutter. Bunnen skal være sprø og crunsjy utenpå, og myk og seig inni.
1. Åpne boksene, og ta ut kokoskremen, ikke ta med noe av kokosvannet.
2. Ha i melis og pisk med en håndmikser til blandingen er glatt. Sett i kjøleskapet mens du lager resten.
1. Legg gelantinplater i kaldt vann i 5 minutter.
2. Kok opp melk og sukker.
2. Ha eggeplommene i en skål. Hell den oppkokte melken over eggeplommene i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp til 82 grader.
3. Ha blandingen over i en skål, skvis ut vannet av gelantinplatene, og la de smelte i den varme sausen.
4. Hakk opp sjokolade og hell den varme sausen over sjokoladen. La det smelte i ca 2 minutter.
5. Kjør blandingen med en stavmikser til den er glatt.
6. Sett i kjøleskapet til den har avkjølt seg til 20-25 grader.
7. Lettpisk fløten, og vend forsiktig inn den avkjølte sjokoladeblandingen. La det avkjøle seg i kjøleskap.
Første montering
1. Ha en 18 cm springform (rund), og skjær til bunnen slik at nøttebunnen passer i formen.
2. Ha sjokoladebavaroisen i en sprøytepose, sprøyt slik at hele kanten er dekket med sjokoladebavaroise.
3. Ha kokoskremen over nøttebunnen, og ha sjokoladebavaroisen over kokoskremen igjen. Ha hele kaken i fryseren til den har stivnet helt.
4. Mens kaken er i fryseren lager du glacagen.
1. Smelt sjokoladen i vannbad.
2. Kok opp sukker, glukose og 175 gram fløte.
3. Når sjokoladen er smeltet heller du den oppkokte fløteblandingen i den smeltede sjokoladen, mens du rører forsiktig med en slikkepott.
4. Når alt er god blandet heller du forsiktig i 125 gram kald fløte mens du rører med en slikkepott. La blandingen avkjøle seg til 40 grader.
Avsluttende montering
1. Ta kaken ut av fryseren og formen. Bruk gjerne en skibrenner til å varme opp formen slik at du lett kan ta den av.
2. Plasser kaken på en rist som ligger over en stor bolle.
3. Hell sjokoladeglacagen over kaken, bruk en pallett til å få et tynt fint lag over hele kaken.
4. Ha kokos i kanten av kaken.
Pisk eggeplommer og tilsette melk/maizenna-blandingen. Kutt avlange rektangeler av deigen til de med sjokolade, og runde til de med mascarpone og jordbær, prikk forsiktig med gaffel
tilsett resten av melet ogsjokoladenog fold det inn til det er godt blandet. Disse kjeksene er bare helt fantastisk gode, trenger vel ikke nevne at ungene elsker disse, men det gjør jammen vi voksne også
Alt i alt - en sikker vinner. Grovhakk sjokoladenog ha i deigen. Oppskriften er så enkel som å bare blande sammen ingrediensene og fordele dem over på et stekebrett
bruk en skje med varmt vann på til å trykke deigen flat - så går det lettere. Før jeg kaster meg over den store rydde/vaske/pakke dagen har jeg brukt formiddagen til trening og sanking av mammapoeng
til slutt rør inn de moste bananene og den hakkede sjokoladen. først vil jeg bare si tusen takk til de som har stemt på bidraget mitt på uken utfordring på matbloggsentralen
Og jeg hadde rett (synes jeg selv), ihvertfall da jeg la til en sjokoladesmørkrem på toppen. Men så tenkte jeg, hva om jeg lager den i en sjokoladeversjon
Gjør klar sjokolade ganachen ved å hakke opp sjokoladen i små biter og ha i en liten bolle. Den salte karamellen sammen med sjokolade er bare helt himmelsk
Hell melkesjokoladen over kaken i formen og glatt den jevnt utover med en slikkepott, så ringler du over den mørke sjokoladenog bruk en gaffel eller slikkepotten og lag mønster
De er dyppet i rosa og hvit sjokoladeog pyntet med hvite og sølvfargede små kuler. Kjempesøte, utrolig gode, perfekte å servere i barnebursdag og veldig populære
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.