17. Mai.
Det er en kake jeg fant oppskriften på i Pascal sin bakebok, men jeg har justert mengdene og målene til å passe bedre til vanlige springformer på
20-22 cm
Springform
130 g
Hvetemel
130 g
Sukker
4
Egg
1 ts
Bakepulver
180 grader
i ca
Vaniljekrem / Creme de Mousseline
500 g
Melk
150 g
Sukker
60 g
Maisenna
4
Eggeplommer
250 g
Usaltet smør (romtemperert).
Sukkerlake
200 g
Vann
100 g
Sukker
– Varm opp til det koker, deretter avkjøler du laken.
Den lykkes hver gang – og alle liker den. Denne kaken ble min nemesis i Hele Norge Baker og det tok lang tid før jeg orket ord som eggekrem og Fraisier igjen
Jeg kjøpte med meg en fransk kokebok hjem med navnet. cake au citron, enkel og god formkake, formkake, fransk kake, fransk sitronkake, fransk sitronkake med valmuefrø, sitron, sitronkake, sitronkake med valmuefrø, sitronmelisglasur, sitronsaft, syrlig formkake, valmuefrø
En aldeles nydelig bløtkake med vaniljekrem og deilige solmodne jordbær. Jordbærene spiller en så stor rolle her, at man bør lage denne mens jordbærene er i sesong, eventuelt bruke annen frukt eller bær
Sverre Sætre Prosjektet | det store kakeprosjektet
I hope you will try out the recipe – enjoy. Det var en kveld i hvor vi var på besøk hos et vennepar av oss som er over middels interesserte i mat og vin, og fikk servert verdens beste franske løksuppen som vi noen gang har smakt
Oppskriften er inspirert av Julia Childs oppskrift fra hennes første kokebok Mastering the Art of French Cooking – en kokebok som jeg tar fram når jeg skal lage franske klassikere
Oppskrift fransk løksuppe5 løk skjært i rundinger, ca 1/2 cm tykke3-6 fedd hvitløk4 ss ekte smør1 liter kyllingkraft eller kraft på elg/hjort/øko storfe eller grønnsakkraft1 ts timian1/2 rosmarin1 ss dijonsennep2 ss arrowrotsalt og pepper etter smakSurr løken på svak varme i rikelig med ekte smør til den er gyldenbrun uten at den blir svidd
Franske makroner er jo noe de fleste amatørbakere i en alder av 17 kan, og elsker. På tredje forsøk ble dette vellykket selv for meg, med god hjelp fra en venninne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.