Når du er ferdig med steiketide, so set du ribba so høgt du kan i omnen og set på grillen, då lyt du sitje framføre omnen for at det ikkje skal svi seg
tilbehøret velger du selv. Svineribbe. Server gjerne hjemmelaget rødkål til (oppskrift her). Svineribbe er favoritten på Julaften for 6 av 10, også hos oss. Hell 2 desiliter vann i panna, og dekk helt til med aluminiumsfolie
rester etter svineribbefra jul. Det jeg gjorde var å skjære ribben opp i tynne skiver, la de i en ildfast form og helte på barbecuesaus som jeg har fått av min gode snille venninne Grethe (den er fra Oliviers & Co)
Her er ett forslag på saus som passer utmerket tilsvineribbe, eller “spare ribs”. Spare ribs grillsaus, salt-søt glasur, med en chili kick, får deg til å slikke fingrene
Det skal være nok ribbefett til alle gjestene. SvineribbeHelst ferskt kjøtt, men hvis du bare får tak i frossent er det viktig å tine det før du starter
Svineribben er «left overs» fra julefeiringen. Det er kanskje en tanke uvanlig å la tilbehøret komme først i en oppskrift, men i dette tilfellet er det potetsalaten som er det viktigste
For ikke å si en fortreffelig måte å bruke rester fra julekvelden. Det er skikkelig godt, og er en super måte å gjøre noe annerledes av all den julematen som er tilgjengelig nå om dagen
Medan dagen skrid fram, lar eg den taco-krydra ribbe kose seg under aluminiumsfolien i steikeomnen på låg varme, før den blir grilla på høg varme under lokk på kolgrillen den siste timen
Dette ble en til en blomkålsuppe med deilig sopp, kjøtt og crispy gulrot chips. Her fikk jeg godt med inspirasjon og falt for ett stykke confitert svineribbe
Kokkebrørne Frank og Jarle Baer – for matglade folk kjent for både utvikling av Fjordland-middager og Markveien mat og vinhus i Oslo, tar pinnekjøttet gjennom eit varmebad før servering
Den er laget av min manns bestefar, snekker Marius Wilson, fra Ilseng i Stange Kommune. Skal prøve meg på min første sylte, men jeg lager den med svineribbe
Tiltilbereding av ribben har jeg tatt tips fra Arne, og hentet noen fra Bård Greni. Jeg har fått gode tips fra kokken Arne Jermstad, og det var han som sa at jeg ikke må være redd for å prøve og feile med dampovn
Om ikkje anna, så kan Far min sitt kjøkken gje deg ein nesten bombesikker metode for å sikre deg ei sjukt saftig svineribbe med sprø svor til jul, to resultat som nesten er ei sjølvmotseiing
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.