Ett stk organisk vaniljestang (eller 1 ts naturlig vaniljeekstrakt)
125 gram
sukker (for å lage karamell)
1/2 ts
sitronsaft (eller sitronsyre)
500 ml
rismelk (eller så kan du prøve med andre nøytrale melkeerstatninger -soya har for mye smak. Velg en rismelk som du liker smaken på; det kan være store forskjeller, så prøv den først)
Oppskriften kommer fra oppskriftsboka til farmoren min, med det fantastiske navnet Alison Laura Hartmann Støren Castberg (og du som trodde jeg hadde et rart navn
Jeg laget en stor porsjon, med både porsjonsformer og «vanlig» karamellpudding i brødform. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene, ha frø og vaniljestang i gryta sammen med fløtemelken
- Start med å bløtlegge cashewnøtter og hampfrø i en time. Denne kakebunnen er en fin måte å få brukt opp denne mandelpulpen som veldig mange sliter med å få brukt
Denne skal nytes i kveld sammen med litt pisket krem. Og det fortjener en liten feiring. Derfor lagde jeg karamellpudding i skjul før jobb i går morges, da dette er Henrik sin favoritt dessert vil jeg tro han blir veldig fornøyd når denne forma plutselig dukker opp etter middagen i kveld
Jeg dekorerer bitene med smeltet hvit sjokolade. Helfrelst som jeg ble, måtte jeg selvfølgelig sikre meg oppskriften, og siden da, har jeg lagd Sarah Bernard hver jul
1. 6. 0. 2. 5. D. e. t. r. h. l. g. -. o. i. u. k. s. m. å. v. a. n. p. d. 4. I. ♥. j. b. V. (. ). F. S. ø. f. ,. y. P. A. B. H. 3. °. C. K. c. T. æ. w. M. O. Ø. J. U. N. E. *. L. G. r l
Perfekt om man har gjester og ønsker å sørge for at alle kan fylle tallerkenen med mange ulike, spennende smaker, uten at noen finner på å savne brød, potet, pasta eller ris
En fløyelsmyk pudding med en ekstra spennende spiss på smaken. Utfordringen med denne er at det tar litt tid å lage, og da blir det ofte slik at det ikke serveres karamellpudding så ofte som man fortjener det
Sukkeret til glasur kokes i en jerngryte med vannet til det er tørt og atter smeltet, tas av varmen øieblikkelig sukkeret er lysebrunt, røres i til man får den farve man vil ha (kastanjebrunt), og helles da s t r a k s i formene, som dreies hurtig omkring til alt sukkeret er stivnet
Det er ikke mye som slår en varmende, smaksrik ogfløyelsmyk suppe på kalde vinterdager. Da er det utrolig kjekt å kunne diske opp med en lekker suppe, raskt og enkelt…så lenge du har trykkoker da
Bland melk og fløte sammen med stevia, sukrin melis og vaniljen. Følg med hele tiden. Siden vi her i huset kjører sukkerfri linje på alt som lages til familien, blir også desserten på julaften uten sukker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.