Søk på makroner eller macarons på youtube hvis du lurer på tips på sprøyteteknikk. Dette kan du kjøpe på helsekostbutikker, men dette er ofte fettredusert, og det er ikke den type mandelmel du vil ha
Det er bare å glede seg til kveldens måltid etter flere timer på tur i fjellet, en nydelig høstdag. Ha i bønnene mot slutten, hvis du har dem i tidligere, vil de koke og jevne sausen mer
Har du litt ekstra tid og tålmodighet er det en fordel å invistere det på steking av løken. Det lønner seg i aller høyeste grad og gir til gjengjeld en nydelig og fyldig smak på suppen
Jeg har aldri vært glad i hermetikk så fiskeboller står ikke på bordet hos oss særlig ofte. Jeg fant en oppskrift hvor hun hadde gitt vanlige fiskeboller et løft og tilsatt sweet chilisaus i sausen
Kari har nylig feiret fødselsdag, og da er det påkrevet med en kake eller to. Skill eggene og visp sammen eggeplommer og sukrinmelis til en stiv eggedosis
Det var noe jeg VISTE jeg skulle ha på kakebordet i barnevelsignelsen. Etter veeeeeldig mange forsøk, fikk jeg endelig til franske makroner på det fjerde… (eller ble det femte
Det var en kveld i hvor vi var på besøk hos et vennepar av oss som er over middels interesserte i mat og vin, og fikk servert verdens beste franske løksuppen som vi noen gang har smakt
Tilsett deretter rødvin og skrap bunnen på gryten for å få med all smaken fra bacon og kylling. Hvis du vil kan du tilberede coq au vin i forkant og personlig synes jeg at smaken sitter enda bedre dagen etter
Løken surres på svak varm i en time eller to. Dette kan du bruke mye tid på om du har tolmodighet. Hell så over god kraft og krydder og la det simre på svak varme i minst en halvtime, gjerne lenger
Pisk eggehvitene på middels hastighet i kjøkkenmaskin til de skummer, tilsett sukkeret gradvis og rør til du har en seig, stiv marengs, den må ikke overpiskes, den kan bli for «tørr»
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.