Bergen ½ - 1 bekkeørret pr person , større fisk / ørret beregn 3-4 personer pr fisk
Salt , pepper
Dill/ gressløk
Sommersaus til grillet fisk
2 dl
seterrømme
1-2 ss
majones
1 ss
sitronsaft;
salt, pepper, sukker
4-5 ss
arktisk kaviar
ev finhakket dill eller gressløk
Bland sammen og smak til med salt , pepper og sukker.
Vår ? sommer salat
Velg en salat med tykkeblader for eksempel hjertesalat eller bruk finsnittet nykål
Bland sammen ca 1 dl rømme, saft av ½ sitron rikelig med finhakket gressløk og smak til med salt og sukker. Rett før servering vend dressingen lett inn i godt avrent salat / kål.
Fiskpågrillen er veldig godt og lettvint. Ha på salt, pepper og ønsket krydder. Paprika, chili, selleri, blomkål, broccoli, rødløk, purreløk, hvitløk, gulrot, squash og aubergine er noe av det som kan kombineres medfisken, i tillegg til forskjellige krydder og oljer
Legg taksteinvis på fat. med. - et godt vegetar alternativ, passer til alle typer kjøttmat. - passer til kald ribbe, julens kjøttpålegg og kryddersild ( evt
Denne fiskeretten er så god at den passer både for hverdag og fest, og datteren min laget den nesten alene (med litt veiledning fra meg) så den er ikke så vanskelig heller
Legg maten opp på tallerkener med hjertesalat underst, så en søtpotetskive og fiskepuddingen øverst. Varm opp olje i stekepanne på middels varme og stek fiskepuddingskivene til de får litt farge, på begge sider
Smaken på kjøttet og kraften blir også bedre da smakstilsetningene (krydder og grønnsaker), løser seg opp i kraften og får bedre kontakt med kjøttet enn hvis den bare ligger nederst i en ovnspanne og tørker ut
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.