Jeg har skrevet et eget blogginnlegg om at jeg ikke driver en interesseblogg for cøliakere eller gluteintolerante (du finner det HER om du vi lese det), men denne oppskriften må deles
Full av inspirasjon dro jeg hjem og googlet oppskrifter på fermentert ketchup og strandet på denne egenkomponerte varianten som ble til ut fra det jeg hadde tilgjengelig og med fokus på de smakene jeg liker skal være mest fremtredende i ketchup
1 dl myse fra andre fermenterte grønnsaker eller youghurt som du lar renne av seg i et kaffefilter. 1 dl myse fra andre fermenterte grønnsaker eller youghurt som du lar renne av seg i et kaffefilter
1 ss surdeigsstarter (evt et par ss myse eller saft fra surkål eller andre fermenterte grønnsaker). 1 ss surdeigsstarter (evt et par ss myse eller saft fra surkål eller andre fermenterte grønnsaker)
For tiden eksperimenterer jeg mye med fermentert mat i alle varianter, både fordi jeg synes det er gøy, og i håp om å bygge opp igjen en god og sunn tarmflora og på sikt blir kvitt hele IBS-problemet
Jeg vil tippe at dette er kanskje det letteste innen fermentert mat du kan lage, så om du ikke har tatt fatt på fermentering enda, prøv denne enkle oppskriften på fermentert ketsjup
var hupso_title_c="Kombucha (fermentert te)". Kombucha er en fermentert drikk av te og sukker. Kombucha (fermentert te) Print Forberedelse 20 Minutter Koke-/steketid Total tid 20 Minutter Metoden som blir vist her, forutsetter at du har laget kombucha minst én gang før, slik at du har stående ferdig kombucha i kjøleskapet
Soyabakt laks ~ ovnsbakte potetbåter ~ frisk mangosalat ~ melkefri fiskesaus. ♦ Fiskesausen er basert på mi tidligere oppskrift som du finner HER - men bytta creme fraiche med kokosmelk for en lettere og melkefri variant
in Fermentert mat, Oppskrifter. Smak at det smaker litt fermentert. Smak at det smaker litt fermentert. 30 nov Vannkefir med ingefær, en probiotisk fermentert drikk som smaker godt og er bra for helsen din
Når kombuchaen er ferdig fermentert, kan du ta ut mor og baby, og ha kombuchaen over på flasker. Kombuchaen kan ha en del fizz allerede når den er fermentert ferdig, men det vil fort bli borte hvis du setter den i kjøleskapet med en gang
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.