270 g
hvetemel 200 g smør uten melk 2 ss sukker 1/2 dl vann 4-5 epler skrelles og kuttes i passe tynne båter/skiver passe med kanel 3 ss sukker Smuldre smør og mel, ha i de andre ingrediensene. (jeg bruker foodprosessor, men kan gjøres for hånd). Trykk 2/3 av deigen i formen. (20-22 cm springform) Sett den i kjøleskapet mens du kutter oppeplene.Legg oppi eplebåter. Strø 3 ss sukker på og litt kanel. Kjevle resten av deigen og legg den på etter eget ønske over kaken. Strø et tynt lag med sukker oppå. Stekes på 175 grader i 55 - 60 minutter Blir sprø og god og serveres lunken med is eller annet etter ønske. Her hadde vi noen is rester ifryseren både vanlig til oss og oatly vaniljeis til Dylan
Leggforsiktig deigsirklene ned i, og trykk inn i kantene, så den dekker godt ned i. Det prøvde jeg, og feilet, for jeg tok ut igjen noe som minnet om støv
Her en dag fikk jeg det plutselig for meg at jeg skulle slenge sammen muffins til Dylanhelt fra bunnen ingen pose men skikkelig husmor muffins, så jeg startet med å søke på cupcakes, fryktelig mye rart disse utenlandske oppskriftene har i , vi har jo ikke halpartenav ingrediensene her til lands og ivertfall ikke i skapene mine, var til og med ting jeg ikkeforsto hva var i noen ha ha ja ja jeg tenkte å undret og kom frem til at one cup prinsippet måtte være fint, funker jo inn the american
Stek baconet litt i pannen før du legger det som en kant rundt muffinsformen. Forskjellen er at vi denne gangen droppet tertedeigen og at det derfor går litt raskere
Jeg har funnet mange oppskrifter på "djevel egg", men for meg blir dette til syvende og sist mer en fin måte å lage en enkel fingermat eller ølmat som jeg like å kalle det
Fyllet i eggene kan gjøres så "hot" du vil ved å tilsette mere tabasco eller en annen "hot" saus, jeg har brukt en saus som heter piri piri og er ganske sterk
Visp eggog sukker sammen for hånd. Tilsett eggeblandingenog mel. Jeg har lært masse og har blant annet fått muligheten for å eksperimentere meg frem til denne helt fantastiske sjokoladekaken
Gratinerte egg er både sunt og raskt å lage. Start uken med noe sunt og godt. Gi et raskt oppkok før du har i mozzarellakuler (eller annen ost) og knekker over eggene
Eller ha i aubergine eller squash i stedet for, eller i tillegg til, paprika. Den skal ha sitt opphav i den jødiske diasporaen i Libya, og selv om den spises mye i nord-Afrika er det nok israelerne som skal ha mye av æren for at den har spredt seg til resten av verden og blitt den kanskje mest trendy brunsjretten de siste årene
Stivpisk eggehvitene med litt salt og fold dem forsiktig inn. Eventuelt dekk bunnen med aluminiumsfolie og hell i en pakke tørre tørkede erter for å holde deigen nede (disse ertene kan gjenbrukes til samme formål)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.