Jeg har handlet masse av alt og når det gjelder frukt har det blitt mange kilo med epler. Den er dessuten uten gluten, uten sukker og skal ikke stekes, altså helt rå eplekake som smaker utrolig godt
-). Dette er en eplekake som lages og er ferdig i løpet av 30 minutter. 125 gram glutenfritt mel (jeg brukte toro fin kakemiks)125 gram meierismør (mykt)63 gram tagatesse (søtning)1 ts bakepulver2 eggLitt kokossukker (eller annen søtning, som tagatesse)Litt kanel2 stk epler. - Kutt smøret i terninger og ha oppi bakebollen- Ha oppi mel, bakepulver og tagatesse- Bland dette sammen (enten med hendene eller i en bakemaskin)- Ha oppi eggene og rør sammen- Ha deigen oppi en kakeform- Kutt opp eplene i båter (fjern skallet)- Legg eplebåtene i kakedeigen og dryss litt kokossukker og kanel over- Stekes i ca 15-20 minutter på 200 grader (stek gjerne litt for lite enn litt for mye, da den fort kan bli litt tørr). 125 gram glutenfritt mel (jeg brukte toro fin kakemiks)
Jeg vil anbefale deg å finne en annen kake å lage om du ønsker den eggfri, men du kan prøve å erstatte med Arrowroot, Non-GMO Lecithin, linfrø”egg”, mos av frukt (helst eple i denne oppskriften siden det er en eplekake), Silken Tofu, eller agar/gelatin i oppskriften
kakeformTrykk massen over kokosen, her er det veldig kjekt med engangshansker. Du får ikke den ordinære eplekake-feelingen,men som et sunt alternativ,oh yes
Wienerstagen er fylt med kremost og blåbær. Mulig kremosten kan bytte smed kesam om noen ønsker det. Jeg bruker blåbærsyltetøy, men du kan godt bare mose og søte noen av dise ferske eller frosne bær
Jeg googlet "eplekake" og kom over en oppskrift med vanlig hvetemel fra Tine. Epler fra mormor sin hage holder ikke veldig lenge, det var en fin unnskyldning for å ha eplekake og is til dessert selv om det "bare" er onsdag
I går ettermiddag laget jeg og minstemann Eplekakemed epler ifra egen hage. Skrell eplene og del dem opp i skiver eller små båterLegg på en tallerken og strø på godt med sukker og kanel
Valget falt på vaniljemuffins medblåbær. Blåbær4 egg, romtemperert3 dl sukker70 g smør2 dl fløte1/2 ss Vanilje, jeg brukte vaniljetwister fra dr. oetker5 dl mix fra Semper1 ts bakepulver100 g blåbærrør sammen smør og sukkerVisp inn et egg om gangentilsett 2 dl fløte , vanilje og deretter mel og bakepulverBruk en is-skje røre i hver muffinsform(vanlig str) rull blåbærene i litt mel før du setter en til 2 blåbær midt i muffinsformen. 100 g blåbær
Ha røren i den smurte formen og dander med epleskiver (med eller uten skall). Endelig fikk jeg til å bake en eplekake som ikke bare er vegansk men også veldig allergivennelig
-) . En av favorittene er da eplekakemed vaniljefyll. Som dere kanskje har fått med dere er jeg veldig glad i vaniljekrem, og synes egentlig at det passer til det meste
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.