Jeg vokste delvis opp i Århus i Danmark, og selv om det danske rugbrødet fremsto som eksotisk for oss innvandrere, så lærte vi fort å sette pris på det
En festmåltid laget av rester og enkle ingredienser. Den raskeste veien til denne fantastiske middagen, som jeg fant i en sveitsisk avis, er å ha kokte poteter fra dagen før
Minnene om skoledagenes scones er vage, men jeg husker at det var bådeenkelt og godt. Bland det tørre i en bakebolle, skjær smøret i små biter og fordel det i blandingen
Med ei langpanne som dette, treng du verken tenka på ris eller poteter eller så mykje anna. Og bortsett frå litt skrelling og kutting treng du ikkje tenka på noko som helst
Det er deilig En av de beste tingene med helgen er å ha god tid til frokost. Jeg virkelig elsker helgefrokoster med nybakt brød eller rundstykker, godt pålegg og nytraktet kaffe
Dette er en oppskrift på "Baked beans" eller bakte bønner på norsk. Det vil si at bønnene er bakt i en gryte i stekeovnen, fremfor å bli kokt i en kjele på komfyren
Legg de halve potetskallene tilbakepå stekebrettet. Kle et stekebrett med bakepapir. Den vil leve sitt eget liv, bestemme over seg selv og bli det den alltid har drømt om når den blir stor
Doughnut eller donuts begynner å bli mer og mer populær i Norge(og England). Tradisjonelt sett er doughnut deigen laget med gjær og frityrsteikt i olje, for såå bli dynket i sukker, eller melisglasur
De smaker helt herlig med godt smør og brunost, men serves også ofte med sukker. Start med å blande alt det tørre – smuldre så inn det romtempererte smøret til du har en sandaktig masse
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
At en investering i ei gryte kan gjøre så mye med en deig. Ha alt det tørre i en bakebolle. Alt handler om å ha godt verktøy, mannen sier det - og kjerringa har jaggu begynt å bruke det også
½ kålrot. 5 charlottløk4 poteter½ kålrot1-2 rødbeter2 gulrøtter½ søtpotet½ sellerirot1 persillerot1 pastinakk4-5 fed hvitløk½ dl olivenolje1 dl kyllingkraft1 ss sitronsaft2 ss akasiehonning. Bland alt godt sammenBak i ovn på 200 grader til de er møre ca 20-25 minutter 5 charlottløk
Eller hva med åbakesmåpoteter til tapasbordet. Skallet lå igjen på tallerkenen som en skinnfell. Dersom du pensler med olje, strør med salt og lar sølvfolien ligge rolig i skuffen får du en deilig bakt potet med sprøtt og deilig salt skall
Alternative mitt er at om jeg ikke har tid til en ekstra time om morgene til heving, så lager jeg deigen i bollen om kvelden, tar deigen ut av bollen og vasker den, og så legger jeg et bakepapir oppi bollen og deigen oppi der
I tillegg kan man tilbrede og spise det påså mange ulike måter. Enkelt, sunt og godt. Her har jeg valgt speilegg akkompagnert av en salat bestående av ruccola, rødløk, cottage cheese og orange snackpaprika
Deilig nybakt brød med en herlig dypp i midten bestående av chili bønner, kjøttdeig og ost. Jeg var litt for gjerrig på osten, ikke vær redd for å ha på ost
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.