I forbindelse med årets Mataukfestival, var vi så heldige å få Katrine Aalstad fra Møystad gård i Vang til å snakke om hva vi selv kan gjøre for å bidra til klimaløsningen
En høy og luftig ostesufflé imponerer gjestene - og er verdt å vente på. Husk det er gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt, den må serveres med en gang,
)her er det jeg brukte 300-400 g rå scampi (fryst) 1 pk fullkorns pasta 1 chili 2 fedd hvitløk 1 sitron persillecherry tomater ruccolaoljeJeg begynte med å tine og rense scampi, hakket chili og hvitløkhelte en slump olje i en pose og tilsatte scampi + chili + hvitløk og lot det hvile i kjøleskapet en times tidDeretter kokes vann til pastaenbaguette stekes i ovnenog i stekepannen varmes olje til steking av marinerte scampi+cherrytomater etter noen få minutter i panna, tilsettes persille og ruccoladet hele blandes med ferdigkokt pastaog serveres varm med enliten sitronbåt og nystekt baguette
Smelt smør og rør inn karri, kajennepepper og mel. Røre inn melk mens du visper til sausen tykner. Ta kjelen av komfyren og rør inn nesten all den revne osen, den smelter under innrøringen
Jeg kjente at jeg var så stolt av at jeg er fadderenhennes. I denne anledning hadde mine gode venninne, Lille Gulls mamma, spurt om jeg kunne ta med en kake
Mannen min har slått til igjen. Denne middag er sinnsykt god. Middag, akkurat sånn jeg liker den. Stekt halloumi, ertepesto, alfalfaspirer, quinoa, salat og chevre
Hadde hørt at det var skikkelig vanskelig å få til en suffle som holdt seg oppe. Vel, jeg syntes dette var ganske enkelt jeg, og det ble jo skikkelig godt
Der har jeg funnet ut at det er en ting man bare "må" kunne lage, og det er suffle. Souffle kan man servere både til forrett, hovedrett og dessert, men det kan nok være greit å spre det utover noen middager og ikke ta souffle til alle rettene
No er det på tide med eit innlegg igjen. Dagane og vekene fyk avgarde, eg veit ikkje kor dei blir av. I dag har eg iallefall laga ostesuffle og baka brød til middagen
Fra I know how to cookJeg er ikke helt sikker på om jeg har smakt ostesuffle noen gang, men jeg har sett bilde på bilde med lekre suffleer, og det ser unektelig ustoppelig godt ut
Her enoppskriften på en god gammel rett, nemlig ostesuffle. Den er en rett som har gått litt av moten, og det er synd, for ostesuffle er en veldig enkel og lettlaget rett
Sett pannen til side og la sausen avkjøles, evt i vasken fylt med kaldt vann dersom dårlig tid. Når den hvite sausen er kald har du i osten og eggene og rører godt om
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.