6. Når
hevetiden er over, har du mye mel på benkeplaten og legger deigen over. Dryss litt mel på toppen av deigen også og dra deigen ut til en firkant. Brett hjørnene inn til en liten pakke.
45 min
Ta så brødet ut av formen og stek det med undersiden opp i ca
Men så fikk jeg høre så mye positivt om de eltefrie brødene, at de er så enkle å få til, at de krever minimalt med innsats og ikke minst at de blir supergode
Må jo bare erkjenne at jeg blir sååå imponert over alle flinke bloggere som klarer å blogge så ofte i tillegg til å ha jobb, barn og barn med masse fritidsaktiviteter
Helt til jeg tilfeldigvis leste noen kommentarer på en oppskrift på Her var det ei som hadde hatt samme problem som meg, og en annen kom med et tips til hva hun kunne gjøre
Ha godt med mel på benken og bruk en slikkepott for å få deigen ut av bollen, dryss litt mer mel oppå og form brødet så det passer i en brødform, du trenger ikke kna deigen
Kvelde speltmel og speltflak er økologisk, og jeg har bakt endel eltefri brød medøkologisk mel. Nybakt eltefritt speltbrød med knasende deilig skorpe vil nok de fleste bli begeistret for
Jeg liker å kalle det olivenbrød og ikke foccachia, vet jo egentlig ikke hvordan jeg skal uttale det heller…I alle fall har jeg hatt trøbbel med å få vellykka olivenbrød, redningen ble for min del altså eltefrittog langtidsheva brød
Denne gangen ville jeg prøve med byggmel og solsikkekjerner. Denne er en type brød jeg har laget mange ganger, men jeg forsøker meg med litt ymse hver gang jeg forsøker
Familien fylte derfor den lyseblå Cortinaen med hvetegrøpp, grovt rugmel og andre grove norske melsorter , samt brunost , før vi rullet inn på danskebåten og hjem til Århus etter feriene i Norge
Tilsett så kaldt vann og honning og rør det kjapt sammen med en sleiv til det er godt blandet. Neste morgen strør du godt med mel på benken eller et bakstbord
Samtidig kjenner dere meg best med mat og smaker fra Midt-Østen, og her kom det brød med sine føtter godt plantet i en helt annen matkultur som jo også mange andre norske bloggereog matskribenter er gode på
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.