Nå er vi midt i jaktsesongen og mange frysere fylles opp med viltkjøtt. Så i går tok vi elgkjøttet vi hadde i fryseren for å male det opp til karbonadedeig så det kunne bli elgburgere og elgkarbonader, det er helt nydelig synes jeg
Vanligvis lager vi det meste av maten fra bunnen av, men noen ganger er det greit med halvfabrikata. Disse elgkarbonadene var av god kvalitet, og dermed inneholdt de få karbohydrater pr
Bland kjøttdeig, salt, pepper, einebær, løk og kesam. 1 ss einebær. Passer kjempebra som turmat, men kan selvfølgelig også tilberedes på kjøkkenet, god apetitt
Du kan lage dem uten å tilsette medisterdeig, da blir de litt "tørrere" men veldig gode da også. Hver familie har sin egen oppskrift på gode elgkarbonader
Så mye tid hadde ikke vi, så vi kjøpte ferdige fra Smedstuen gård. Start med å steke baconet. Smak til med salt, pepper og evt litt Sukrin eller Tagatesse
Ha deretter oppi sæterrømme, matfløte, brunostskiver sennep og einebær. Viltgryte med skikkelig viltsmak er helt nydelig mat, og dette er min favorittoppskrift
Denne er smurt inn med krydder (salt, pepper og einebær) som ble finknust i morteren. Spes med skyen, og kanskje litt ripsgele/solbærsaft/eplejuice osv
påsken er en tid hvor man som oftest koser seg med litt ekstra god mat og drikke. en klassiker i påsken er jo lammelåret som er krydret med salt og pepper og proppet full av fersk rosmarin, timian og sist, men ikke minst hvitløk
Tilsett fløte og gi gryta et oppkok - smak til med salt og pepper. Ha i brunost, einebær og laurbær og la gryta småkoke til kjøttet er mørt - gjerne en time eller to
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.