Det er fascinerande korleisei landegrense kan skilje mattradisjonar frå kvarandre, tatt i betraktning korleis rettar og metodar har vandra over heile verda i uminnelege tider
Svinegryte med røkte pølser1 savoykål, renset og delt i blader200 g gulrøtter800 g beinfritt, magert svinekjøtt, fra bog eller kam, i store terninger2 italienske røkte pølserSalt og pepperForvell kålbladene i lettsaltet, kokende vann i 5 minutter
Hvordan feierer frøken E og LilleMy best. Siden frøken E har en relativt nyoppdaget laktoseintoleranse, lager vi pannekakene med vann/plantemelk og eventuelt laktosefri yoghurt
Seibiffen vendte jeg i sammenpisket egg, og så i mandelmel. Middagen er 150 gram seibiff med løk. Stekte den i meierismør i pannen og etterstekte i ovnen 20 min. Stekte 1/2 stor gul løk og lot den ettersteke med seibiffen inne i ovnen
Jeg bare MÅTTE ha inn ei lita rød stripe. Når bleia er borte, passer den så klart bedre. Ha ei fin uke. Indre beinlengde er ca 38 cm og ytre fra strikken i livet er ca 56 cm UTEN vask først
Det hender noen ganger jeg får telefon fra veninner som holder på å lage ei kake og står fast eller har gjort en feil og lurer på hva de skal gjøre videre
I dag får du oppskrift på eideilig, krema fiskesuppe. Vi hadde laks til middag dagen før eg lagde suppa, og eg lagde suppe av tre porsjonsstykke som ikkje vart steikt
Dei hadde eg som tilbehør til ei enkel haustgryte med paprika, løk og saus med kremost. Halvparten av osten vart fyll i dei store sjampinjongane, resten vart brukt som jamning i gryta eg lagde
Nokre kaker er utruleg mykje enklare å lage enn andre, og rullekake er ei slik enkel kake. Det som skal til for å lage rullekake har du som regel i huset, og den skal ikkje steike lenge heller
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.