Denne er beregnet til Valentines, men kan selvfølgelig nytes i andre sammenhenger. Dette er den eneste cocktail jeg kjenner til med rødbrus, så jeg må si jeg var litt skeptisk - helt ubegrunnet, den smakte friskt og godt og slettes ikke for søt
I dag laget jeg lammespareribs av noen av ribbesidene, og serverte kålrot og gulrotstappe til. Jeg parterte seks villsau her om dagen, og selv om jeg synes at de er fantastisk søte når de lever, er jeg også fornøyd med at de blir middag
Jeg har puslet rundt bladene, og snust inn den syrlige deilige lukten mens jeg har mant fram barndomsminner om plaster på kneet og rabarbra og sukker i en gammel poselenskopp
den vill fortsatt være klissete. dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 30 minutter. dekk bollen med plast å la den stå lunt i 45 minutter ha så deigen ut på ett melete bord. del den i 2, elt den godt å form den til avlange brød. legg brødene i smurte 2 liters former dekk formene med ett klede å sett dem lunt i 35-40minutter når brødene er ferdig hevet, pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. stek brødene på nederste rille ved 200 grader i 50-60 minutter å avkjøl på rist
Noen jentemammaer og statistisk sett noen flere guttemammaer vil før eller siden havne i piratfasen. Jeg kjører gjerne utagering på kakefronten, men har en gylden regel
Kle kyllingen med hvitløksbåter og rosmarin og gni den inn med en deilig marinade av honning, sitron og smør, og stek sammen med hele persillerøtter, poteter, hvitløk og sitron
Men siden det inneholder så mye salt droppet jeg det. Surr løken under omrøring til den er gyllen. 4 laksefileter 2 Ss smør 1/2 løk 2 Ss hvetemel 3 dl fiskebuljong 2 dl melk 100g baconost 4 Ss hakket bladpersille salt og pepper ( jeg droppet ekstra salt siden minsten skulle spise). spe med varm fiskebuljong og melk mens du rører, ( ikke bruk alt , bland til du syntes sausen er passe tykk) la den småkoke i 5 min. hell sausen over fisken og stek den midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter
Da er endelig den store dagen kommet. Bland godt med hendene. Batch 1 av pølsen og batch 4 av husbondens pils var slett ikke feil. 4 av husbondens pils var slett ikke feil
Denne kan lages med enten vanlige havregryn eller glutenfrie, som jeg har brukt her. Det er vanligvis mye brunt sukker eller sirup i disse, jeg har valgt å holde sukkernivået på et minimum siden jeg prøver å kutte ned på sukkeret i hverdagen, derfor er det kun honning som er tilsatt disse, resten av sødmen kommer fra dadlene
Vi gikk oss vill i prestasjoner, ranking-lister og hverdagens tjas og mas,,,men så fant vi tilbake til det unike vil deler, det som er oss, det vi har, som vi vil dele med våre lesere – Og med dypere og sterkere kjærlighet til hverandre – så følg bloggen vår – den vil bli åpen, ærlig og til ren nytelse
Mitt påskelam er en seriøs og sjelden delikatesse, takket være spesielt gode råvarer. Jeg føler meg halvt gresk, sjelelig sett, da jeg tilbrakte noen av mine beste år i denne sivilisasjonens og livsnyterkulturens vugge
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.