Jeg må innrømme at jeg har brukt å kjøpe ferdig sursøt saus på glass, men den er faktisk veldig enkelt å lage selv og det krever ikke så mange ingredienser heller
Legg de til siden på ett fat når de er gjennomstekt. Start med å lage sausen. Serveres med , kokt ris, nudler eller gjør som meg, spis woken alene, det er mye mat og smak i den i seg selv
Bland inn resten av sausen og grønnsakene. Bland inn vann til du er fornøyd med tykkelsen på sausen. Bland sammen sausen med 1 dl av vannet. Bland sausen med 1 dl av vannet og bland halvparten av sausen på kjøttet
I tillegg er denne vidundergrønnsaken veldig sunn, kalorifattig, rik på A- og C-vitaminer, kalsium og fosfor, og en av de grønnsakene som inneholder mest jern
Jeg har tidligere testet den ut i ulike varianter, se Crazy Cake (rund sjokoladekake) og Crazy Devil Chocolate Cake (langpannekake med melisdryss), Crazy Chocolate Cake (langpannekake med sjokoladekrem)
Og jeg kan huske når den kom. Men det går jo fint an å lage den selv. Den var slett ikke vrien å lage, tok like lang tid som å woke grønnsaker og kylling, og smakte nesten som på Kinarestauranten på toppen av Nordlendingen i Harstad
Dennesausen er den jeg stort sett lager og liker best. Jeg kjøper sjeldent ferdig wok saus. Sausen blandes sammen av østerssaus, soyasaus og hvitløk, av å til fersk ingefær om jeg har det i hus
Sausen bidrar veldig til at denne woken blir en smaksopplevelse, så for all del, ikke dropp den. Jeg hadde ikke spist wok på evige tider, men nå har jeg definitivt fått øynene opp igjen for denne enkle, sunne og grønnsaksfylte retten
Selve wok-sausen kjøper jeg i butikken og jeg bytter ofte ut jasminrisen med fullkornsris. Skjær kyllingkjøttet og grønnsakene i strimlerRist cashewnøttene i en tørr panne - sett til sideKok ris etter anvisning på pakkenStek kyllingen og grønnsaker på høy varme i litt olje - ikke ta for mye av gangenNår alt er stekt tilsettes woksausen
Når jeg har mye og gjøre og er travelt opptatt blir middagen av og til glemt. Da er det kjekt å ha ingredienser til en enkel wok som lages og spises på 1/2 time (
Stek kjøtt i omganger, skrell og stek scampi til den skifter farge (går kjapt)(marinerer du scampi skreller du dem før marinering)Legg alt i en skål, stek grønnsakene i to omganger til de er gylne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.