Her er et lite knippe som nå pynter opp kjøkkenbordet - til å ha under kaffikoppen eller glasset. Det blei mange slike brikker og grytekluter i et par-tre år
Etter at jeg hadde besøk av mamma og pappa i høst, servert dem pizza og maki og pappa fikk lirt av seg den faste frasen "det var faktisk veldig godt", så kom han med forslaget om at vi like så greit kunne ha vegansk julaften i år, uten at mamma protesterte
Er litt usikker på om jeg skulle ønske at jeg dekket kantene også, og ikke bare overflaten, men det er ikke verre enn å gjøre det på nytt hvis jeg skulle få lyst
Lille julaften. 23. 12. 2015 kl. 21. 49 i. Blogg om hus,hage,hobby og interiør. Ingen kommentarer. Da var huset rent, treet pyntet og gavene pakket inn og mor kan legge beina på krakken og nyte kvelden
Og det er jo for galt at noen rundt julaftensbordet skal pine seg gjennom desserten. Etter iherdig å ha stemt ned hverandres forslag - og dessuten involvert medstudenter og øvrige omgivelser for å finne nye alternativer - landet valget på en utrolig deilig dessert
For meg er det ingen annen en Dronning Maud pudding som gjeler på julaften. Det er så deilig med jul. ). Julestemningen og forventningene som flyr som sommerfugler i magen
Noen bilder også fra "test-dekkingen" noen dager før. NIB sin utfordring for mai er festbord. Husk å ha noe under stearinlysene, nå er fersken-duken min full av stearin
6 - 7 epler3 - 4 dl havregryn80 gr mykt smør3 - 4 ss sukker3 ts kanelGjerne noen mandelflak på toppen Ta ut kjernehuset og skjær eplene i biter ellertynne båter. 20 -25 min. 6 - 7 epler. 3 - 4 dl havregryn. 3 - 4 ss sukker
Fra jord til bords fiskesuppe (6 personer). 2-3 cm fersk ingefær finraspet (du kan evt skvise saften ut av raspet og ha i suppen. 1 pakke/boks kokosmelk (ca 2-2,5 dl). 3-4 dl grovt kuttet sopp. 3-4 ss arrowroot (pilerot) blandet ut i 1,5 dl kaldt vann. Trekk videre i 4-5 minutt. 2-3 cm fersk ingefær finraspet (du kan evt skvise saften ut av raspet og ha i suppen. 3-4 dl grovt kuttet sopp. 3-4 ss arrowroot (pilerot) blandet ut i 1,5 dl kaldt vann
3 l kjøttbuljong (vann + terninger)750 g røket svinekjøtt i terninger1 litt over middelsstor kålrot i terninger10 store gulrøtter i biter på størrelse med det andre1 stor purre i ringer 1/2 cm---15-20 poteter skrelt og delt i fire2 bokser salat- og grytebønnersalt og pepper---persilledryss(hjemmebakt) flatbrød eller rundstykker/brød1. Ha i kjøtt og grønnsaker, kokes til alt er mørt, 15-20 min. 15-20 poteter
(gir 2-4 porsjoner ). 3,5-4 Tine Krem fløte ( viktig at det er Tine kremfløte og ikke Q eller andre typer fløter for best mulig smak og konsistens). Litt revet mozarella ost (150-200 gram). Vask og tørk potetene og kutt dem i skiver (0,2 -0. Stek på 200-220 grader i ca 25 minutter eller til potene er myke /møre. 5-2 dl fløte. Relatert 2-4 porsjoner. 4 porsjons stykker med laks – ca 400 gram 3,5-4 Tine Krem fløte ( viktig at det er Tine kremfløte og ikke Q eller andre typer fløter for best mulig smak og konsistens). Litt revet mozarella ost (150-200 gram)
Du trenger til 3-4 personer. 10 – 12 poteter eller til du har fått dekket bunnen med to lag – Jeg bruker gule Amandine Princesse poteter. Kutt poteter i skiver,skivene bør ikke være mer enn 2-3 mm tykke , jeg kjøper de med gult skrall og så lar jeg bare skrallet være på. Stekes midt i ovnen i 30 -40 minutter, stikk i potetene med en kniv for å sjekke at de er møre. Relatert 10 – 12 poteter eller til du har fått dekket bunnen med to lag – Jeg bruker gule Amandine Princesse poteter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.