5 min
steketid brer det seg en brent sjokoladelukt i kjøkkenet, det er ingen god lukt
200 gr
smør røres mykt med 100 gr sukker, 1 eggeplomme røres inn og 100 gr hakket Dajmsjokolade blandes i. 300 gr hv mel eltes og klemmes inn, form til ei pølse og skjær 1/2 cm tykke skiver og legg på papir på plate.
) disse småkakene fylt med gul krem ble bare helt fantastisk gode, de er i tillegg uten sukker og hvetemel (glutenfrie) og inneholderdermed svært lite karbohydrater
Disse nydelige og møre franske småkakene kan anbefales på det varmeste. Lag gjerne deigenkvelden før. Lag en grop i midten og ha i det myke smøret og eggeplommene
Det finnes så klart ikke noe mislykket ved denne kaken. - tvert imot er dette en meget vellykket konfektkake med mørk sjokolade, som bare blir enda mer vellykket med tilslaget av søte moreller
Først kommer SJOKOLADERUTENE. Sukkermengden kan minskes. Legg røra i ei langpanne (bruk bakepapir) og press deigen utover til ca 4-5 mm i tykkelse. Visp sammen 1 egg og bland dette inn. Kle ei langpanne med bakepapir og bre deigen utover til ca 4-5 mm i tykkelse
Denne oppskriften har jeg funnet på en dansk hjemmeside. Kakene så litt spennende ut å lage så da ble det disse småkakene til kaffen i dag, og i morgen sikkert, også
Disse små kjeksene er så godebåde for store og små. De kan dekoreres som en selv ønsker det – men her i huset blir de med mørk sjokolade oftest “utsolgt”
Til denne "mislykkede" kaken trenger du. Det så ut til å bli en høy flott kake så lenge den stod i stekeovnen, men - så snart jeg tok den ut, og satte formen på en rist for avkjøling begynte den å synke og synke, til slutt ble det en flat begredelig kake
Dette er noen av de beste småkakene jeg har smakt. Mørdeigspletter med hjemmelaget ripsgele. Oppskriften og de geniale baketipsene har jeg funnet hos sambygding og bloggvenninne Gry/Englekyss
Sjokoladekake med kulturmelk. På bloggen Hannes Kaker fant jeg en oppskrift på sjokoladekake med kulturmelk, og denne er utrolig god, saftig og holdbar i flere dager
Disse småkakenebåde dufter og har smaken av jul. Smør, sirup og farin smeltes på middel varme. Kanel, nellik, ingefær, stjerneanis, bakepulver og hvetemel blandes
Den eneste endringen jeg kommer til å gjøre neste gang jeg baker de er å tilsette litt aprikos i midten av kjeksene for å få prikken over i’en Krydderet gir småkakene en smak av jul, men de passer året rundt
I den anledning bakte jeg noen fantastisk gode småkaker, som tok hensyn til Lars` diabetes. Det er å anbefalle for å holde blodsukkeret i sjakk, men ikke som slanke mat
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.