Pensle bollene med sammenvispet egg, dette for at de skal få en ekstra glans. Jeg valgte å fylle fastelavensbollene med litt marsipanfyll siden det er tradisjonen i Danmark…Start med å riv marsipan, jeg brukte rivjern
Derfor tok vi med det vi trengte av mel, fiberhusk, pasta og litt andre matvarer som er kjekke å ha. Vi har vært på en ukes ferie i Sødervig, på vestkysten av Jylland i Danmark
Han er fransk, men bor i Danmark. Ha butterdeigen i formene og fordel de karamelliserte eplene. Han har en egen passion for god smak og brenner for å lage skikkelige kvalitetsprodukter
Hveder er visstnok noe som i Danmark lages på den offisielle Store Bededag. Deretter skulle befolkningen avholde seg fra arbeid, reiser, lek, spill og all slags «verdslig forfengelighet» inntil dagens kirkelige handlinger – gudstjeneste, høymesse, middagsmesse og ettermiddagsmesse var overstått
Noen steder – som i Danmark – er and vanlig julemiddag, så ønsker du en liten variasjon fra den tradisjonelle norske ribben, pinnekjøttet eller lutefisken har du et forslag her
Syltede portulakkstilker og asier er nok mer brukt i Danmark enn her. Det vanligste tilbehøret på middagsbordet har gjennom flere hundre år foruten salt og pepper, vært eddik og olje
Jeg googlet meg frem til at retten blir mye brukt i Danmark, gjerne som tilbehør til annen mat. Jeg ble nemlig fristet til å lage denne det for noen uker siden
Familien fylte derfor den lyseblå Cortinaen med hvetegrøpp, grovt rugmel og andre grove norske melsorter , samt brunost , før vi rullet inn på danskebåten og hjem til Århus etter feriene i Norge
dk som er en form dor guru i Danmark når det kommer til lavkarbo. Nesten, for første gang jeg kan huske at jeg ikke likte blomkål, fikk jeg det servert i tanten min sitt bryllup, i form av blomkålsuppe
Jeg blogger nå fra Bispebjerg sin sykehus i Danmark, hvor jeg ble tvangsinnlagt natt til torsdag. Å lage sin egen pesto er verken vanskelig, tidskrevande eller krever for mange ingredienser
Dette er minner og inspirasjon fra turen til Danmark tidligere i sommer, der blir denne salaten ofte servert til "morgenmad", eller til frokost, den ligner litt på vår vanlige rekesalat, men den er rikere på smak, og jeg synes den er mye bedre
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.